Alonso Coello kimdir?

Major League Soccer takımının Toronto FC takımında oynayan İspanyol profesyonel futbolcu Alonso Coello kimdir?
Suat Mutlu
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:21
Alonso Coello kimdir?

Alonso Coello Camarero, 12 Ekim 1999 doğumlu İspanyol profesyonel bir futbolcudur ve Major League Soccer'da Toronto FC için oynamaktadır.

Erken yaşamı Madrid, İspanya'da doğan Coello, futbola Madrid Sur de Vallecas takımında dört yaşında başladı ve altı yaşında Atlético Madrid genç takımına geçti, burada beş yıl oynadı. Daha sonra Rayo Vallecano'nun genç takımına katıldı ve Rayo Vallecano Juvenil ile Copa Federación Nacional Juvenil'i kazandı.

Üniversite kariyeri 2018'de Coello, La Liga ProPlayer girişimi aracılığıyla ABD'ye gelerek Florida Atlantic Üniversitesi'ne katıldı. Burada erkek futbol takımında oynadı ve La Liga ProPlayer programı sayesinde İspanya'daki akademi takımlarından, 16 ile 22 yaş arasındaki oyuncuların ABD'ye gelerek üniversite futbolu oynamasına ve aynı zamanda üniversite diploması almasına olanak tanındı. FAU'da ekonomi eğitimi aldı. 

Coello, freshman sezonunda takımını dört asistle liderliğe taşıdı ve C-USA All-Conference Third Team ve C-USA All-Freshman Team'e seçildi. İkinci sınıfta, FAU tarihinde C-USA First Team onurunu kazanan ilk oyuncu oldu. Üçüncü yılında All-C-USA Second Team'e seçildi. 2021'deki son senesinde All-C-USA Second Team, All-C-USA Tournament Team ve United Soccer Coaches All-Southeast Region Third Team'e seçildi ve FAU tarihinde ilk kez C-USA finallerine ulaşıldı. 2019'dan 2021'e kadar takım kaptanlığı yaptı.

Kulüp kariyeri 2019'da Coello, USL League Two'da Dalton Red Wolves ile oynadı. 2020'de Portland Timbers U23'e katılacaktı ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle sezon iptal edildi. 2022'de Toronto FC II ile profesyonel sözleşme imzaladı. İlk maçına 3 Nisan'da FC Cincinnati 2 karşısında çıktı. İlk profesyonel golünü 8 Mayıs'ta New York City FC II'ye karşı penaltıdan attı. Takım kaptanlığını yaptı ve 25 maçta 2,189 dakika oynadı.

Mart 2023'te Coello, Toronto FC'nin San Jose Earthquakes karşılaşması öncesi kısa süreli dört günlük bir krediyle takıma katıldı. MLS'deki ilk maçına 25 Mart'ta San Jose karşısında çıkarak tam 90 dakika oynadı. Ardından bir sonraki maça da kısa süreli krediyle katıldı. Nisan 2023'te 2023 sezonu için takımla kalıcı bir sözleşme imzaladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136814/alonso-coello-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.