Kanal İstanbul tartışması yeniden alevlendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kademe İnşaatı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul projesine karşı çıkarak İstanbul'un su kaynaklarının korunması gerektiğini vurguladı.
Afife Kaya
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 21:10
Kanal İstanbul tartışması yeniden alevlendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek olan ‘İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kademe İnşaatı Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Törende, İBB Başkanı İmamoğlu, "16 milyon İstanbullunun, Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un su temininde yaşanabilecek olası sıkıntıları bertaraf etmek amacıyla gerçekleştirilen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Yunus Emre ve Engin Altay, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve diğer yetkililer katıldı.

Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, İstanbul'un su sorununun ciddiyetini vurgulayarak, "İstanbul gibi bir şehrin su ihtiyacını karşılamak, büyük bir meseledir, zorunluluktur" dedi. İstanbul'un su kaynaklarına dikkat çeken İmamoğlu, son 22 senenin en düşük su doluluk seviyesine ulaşıldığını belirtti.

Ekrem İmamoğlu, konuşmasında özellikle Melen Barajı'nın akıbeti ve Kanal İstanbul projesine değinerek, bu konuların İstanbul için kritik olduğunu vurguladı. Melen Barajı'nın akıbetinin belirsizliğine dikkat çeken İmamoğlu, Kanal İstanbul'un İstanbul'a zarar vereceğini ve İstanbul halkının böyle bir projeyi istemediğini ifade etti.

Kanal İstanbul'un sadece bir çıkar ve emlakçı projesi olduğunu belirten İmamoğlu, "Bilim insanları ısrarla dikkat çekiyor ki, İstanbul, bu projeden korunmak zorundadır. 16 milyon İstanbullunun, Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur. Bu seçimde de İstanbullu bunu oylamıştır. Buna ret vermiştir. İstanbullular, bu şehrin başına Kanal İstanbul belasının açılmasını istemiyor" şeklinde konuştu.

İmamoğlu, İstanbul halkının iradesine saygı gösterilmesi ve Kanal İstanbul gibi hatalı projelerden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayarak, "İstanbul'u bu meseleden, böylesi bir kabustan kurtulmasını hep beraber sağlayalım" çağrısında bulundu.

Temel atma töreninin ardından, tesisin temeline ilk harç döküldü. Ekrem İmamoğlu ve diğer yetkililer, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135453/kanal-istanbul-tartismasi-yeniden-alevlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.