Brent petrol ne kadar?

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 78,32 dolardan işlem görüyor.
Ersin Küçükbarak
|
15 Ocak 2024, Pazartesi - 10:33
Brent petrol ne kadar?

Geçen Cuma günü 80,75 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 78,29 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 10.09 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,04 artarak 78,32 dolara ulaştı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 72,81 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, bu hafta dünyanın en çok petrol tüketen ülkeleri ABD ve Çin'den gelecek ekonomik veriler öncesinde temkinli bir seyir izliyor. Beklenen veriler, söz konusu ülkelerde ekonomik hareketlilik ve petrol talebi hakkında daha fazla bilgi sağlayacak ve yön arayışında etkili olacak.

Orta Doğu'da artan gerginlik, küresel petrol kaynaklarına ev sahipliği yaptığı için petrol fiyatları üzerinde etkili oluyor. Geçen hafta ABD ve İngiltere'nin, Husilerin Kızıldeniz'deki uluslararası nakliye yollarına yönelik saldırılarına karşılık olarak Yemen'deki bazı noktalara hava saldırısı düzenlemesi, bölgedeki gerilimi artırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD halkını ve uluslararası ticaretin serbest akışını korumak için daha fazla önlem almakta tereddüt etmeyeceklerini ifade etti. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Husilere yönelik hava saldırılarına ilişkin "Gemilere saldıranlara karşı harekete geçmekte haklıyız." şeklindeki görüşünü paylaştı.

ABD ordusu, Husilerin Kızıldeniz'de 27 saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. Yemen'deki İran destekli Husiler ise İsrail'e karşı askeri operasyonlarına devam edeceklerini ve İsrail gemilerinin Kızıldeniz'den geçişini engellemeye çalışacaklarını açıkladı.

Bölgedeki çatışmaların etkisiyle birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurdu. Bu durum, küresel petrol ticaretinde önemli bir rol oynayan Kızıldeniz'de çatışmaların devam etmesi beklentisiyle küresel tedarik zinciri krizi ve enerji sevkiyatlarındaki olumsuz etkilerin endişelerini artırarak petrol fiyatlarını destekliyor.

Brent petrolde teknik olarak 78,54 ile 78,88 dolar aralığının direnç, 77,82 ile 77,29 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2120094/brent-petrol-ne-kadar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.