Nişanlısını ve annesini öldüren cezaevi firarisi Taksim Meydanı’nda yakalandı

İstanbul’da, 1997 yılında nişanlısını, 2008 yılında ise annesini 18 yerinden bıçaklayarak öldüren, 6 yıl önce tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden Renç Armağan Haktanır, Taksim Meydanı’nda elini kolunu sallayarak gezerken yakalandı.
DHA
|
23 Mayıs 2024, Perşembe - 15:05
Nişanlısını ve annesini öldüren cezaevi firarisi Taksim Meydanı’nda yakalandı

Beyoğlu’nda görev yapan Turizm Şube Müdürlüğü ekipleri, Taksim Meydanı’nda devriye atarken bir kişinin hareketlerinden şüphelenerek durdurdu.

Ekipler, kontrol sırasında şüpheli kişinin gösterdiği  kimliğin sahte olduğunu belirledi. Şüphelinin parmak izini alan polisler, şahsın 2 ayrı çuç kaydı olan cezaevi firarisi Renç Armağan Haktanır olduğunu tespit etti.

Polisler, kısa bir inceleme sonucu Haktanır’ın, 1997 yılında uyuşturucu kullanan nişanlısının ölümünden sorumlu tutulduğunu, 2007 yılında üvey babasını bıçakladığı gerekçesiyle  hakkında adli işlem yapıldığını, 2008 yılında ise uyuyan annesi Figen İskeçe'yi 18 yerinden bıçaklayıp öldürdüğünü ortaya çıkardı.

O tarihlerde yürütülen soruşturma çerçevesinde Haktanır, Bursa’da annesine ait evde cinayet polisi tarafından tutuklandı.

İki ayrı cinayet suçundan 25 yıl 17 ay 15 gün ve müebbet hapis cezasına çarptırıldığı anlaşılan Haktanır, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra, 2018 yılında izinli olarak dışarı çıktı.

Haktanır, o tarihten itibaren bir daha cezaevine dönmedi . 6 yıldır firari olarak aranan Haktanır, Taksim'de Turizm Şube ekipleri tarafından yakalandı.

Renç Armağan Haktanır, önceki gün sevk edildiği mahkemece tutuklanarak tekrar cezaevine konuldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139895/nisanlisini-ve-annesini-olduren-cezaevi-firarisi-taksim-meydaninda-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.