35 ilde alarm: Kuvvetli sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı güncel hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde 35 ilde kuvvetli sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Özellikle Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta gibi bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenirken, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Marmara'nın doğusu gibi bölgelerde de benzer durumlar görülebileceği uyarısı yapıldı.
Afife Kaya
|
23 Mayıs 2024, Perşembe - 20:28
35 ilde alarm: Kuvvetli sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), güncel hava durumu tahminlerini yayımladı. Buna göre, Türkiye genelinde 35 ilde kuvvetli sağanak yağışların beklendiği bildirildi. MGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 24-30 Mayıs 2024 tarihleri arasında mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışla birlikte azalarak mevsim normalleri civarına yer yer altına düşeceği tahmin edildiği belirtildi.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta gibi bölgelerde ise yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği vurgulandı. MGM'den yapılan uyarıda, bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde Uyarılar Devam Ediyor

Özellikle Cuma günü itibarıyla İç Anadolu'nun doğusu ile Adana, Mersin iç kesimleri ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Bayburt çevrelerinde de kuvvetli sağanak yağışların olabileceği uyarısı yapıldı.

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Çorum'un batı ilçelerinde de ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139938/35-ilde-alarm-kuvvetli-saganak-yagis-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.