DMM'den 'Arapça' eğitim açıklaması...

DMM'den ''İstanbul'daki bir okulda müfredata uyulmayarak Arapça eğitim verildiği'' iddiasına ilişkin açıklama geldi.
AA
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 07:15
DMM'den 'Arapça' eğitim açıklaması...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden (DMM), "İstanbul'daki özel bir okulda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyulmuyor, eğitim Arapça veriliyor" iddiasına ilişkin, "Ülkemizde 5580 sayılı Kanun kapsamında farklı ülkelere ait programlarla ve yabancı dillerde eğitim veren milletlerarası okullara imkan verilmektedir. Bahse konu okul da bu kapsamdaki okullardan biridir." açıklaması yapıldı.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'daki özel bir okulda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyulmuyor, eğitim Arapça veriliyor" iddiasının manipülasyon olduğu belirtildi.

İddiaya konu okulun özel bir okul olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde 5580 sayılı Kanun kapsamında farklı ülkelere ait programlarla ve yabancı dillerde eğitim veren milletlerarası okullara imkan verilmektedir. Bu okullarda eğitim dili olarak ilgili ülkenin dili veya farklı bir yabancı dil ile eğitim verilebilmektedir. Bahse konu okul da bu kapsamdaki okullardan biridir. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139963/dmmden-arapca-egitim-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.