Ayhan Bora Kaplan davasında gelişme

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıklardan Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar'ın tahliyesine karar verildi. ​Bir sonraki duruşma 9 Eylül'de görülecek.
Onur Çetinkaya
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 13:41
Ayhan Bora Kaplan davasında gelişme

8 Eylül 2023’te Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ı yurtdışına kaçmak isterken yakaladı.


Ankara Emniyeti'ne sıçrayan ve 3 polis şefinin gözaltına alınmasıyla devam eden Ayhan Bora Kaplan soruşturması Türkiye'nin gündemine oturdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturulan dosya, siyasetin de önemli konuları arasında yer alıyor. 

Bu operasyonun devamında gizli tanık Serdar Sertçelik'in gündeme getirdiği hükümete komplo iddiası siyaset sahnesini geçtiğimiz hafta hareketlendirdi.

"Bürokratik vesayete izin vermeyiz"

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmayla ilgili iddiaların ardından üç üst Emniyet görevlisinin açığa alınmasıyla ile ilgili konuşan Erdoğan, bürokratik vesayetlere izin verilmeyeceğini söyledi.

"Tuzakları yerle bir edeceğiz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dönemde gerçekleştirilen operasyonlar ve tartışmalar üzerinden açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Hükümete, siyasilere oyun kurmaya çalışanların tuzaklarını yerle bir edeceğiz" dedi.

"Kanun dışı ilişki ağının farkındayız"

Bahçeli kürsüde, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara Emniyeti'nde görevli 3 isim görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili konuştu.

Kanun dışı ilişki ağlarının farkında olduklarını belirten Bahçeli, "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir." ifadelerini kullandı.

Gizli tanık geri çekildi

Dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görüldü.

Davanın duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşma esnasında sürpriz bir gelişme de yaşandı.  Mahkeme Başkanı, gizli tanığın ifadelerini geri çektiğini açıkladı. 

İddianamede, Bora Kaplan için çalışan kişilerin isimlerini tek tek veren gizli tanık "Ü5W1G8K6L3"ün, "Şüpheli Bora Kaplan'ın silahlı suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğunu, Bora Kaplan'ın suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen bazı suçları bizzat azmettirdiğini, suç örgütü yöneticileri ve üyelerine emir verdiğini, silahlı suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlardan bazılarına ise doğrudan katıldığını beyan ettiği" ifadelerine yer verilmişti.

Salondan çıkarıldı

Tanık ve müştekilerin dinlenilmesine geçilen duruşmada, tanık olarak dinlenen ve müştekilik talebinde bulunan Erkan Doğan'ın konuşmasına sinirlenen Bora Kaplan, tepkileri nedeniyle mahkeme başkanı tarafından salondan çıkartıldı.

2 sanığa tahliye 

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada, tutuklu sanıklardan Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar'ın tahliyesine karar verildi.   Bir sonraki duruşma 9 Eylül'de görülecek.

Mahkeme, 18 sanığın tutukluluk hallerinin devamına ve tutuksuz sanıkların ise adli kontrol kararlarının devamına karar verdi.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140015/ayhan-bora-kaplan-davasinda-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.