2020 Cadılar Bayramı İçin En İyi 10 Korku Oyunu

Cadılar Bayramı yaklaşırken, PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC için ürkütücü ve korkunç oynanabilecek en iyi korku oyunlarını derledik.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2020, Pazartesi - 15:00
2020 Cadılar Bayramı İçin En İyi 10 Korku Oyunu

"Slasher” filmlerinden korkunç romanlara kadar korku unsurlarını sevenler için çok fazla kaynak mevcut. 

Ancak oyunlar, sundukları etkileşim seviyesi nedeniyle en ürpertici ortamı oluşturuyor. 

Karanlık bir odada kulaklıkla Silent Hill veya Resident Evil gibi oyunların, eşsiz terör hissiyatını yaşadıktan sonra gece yarısı tuvalete gidememek, korku oyunlarının tam olarak görevini yaptığını göstergesi değil mi?

Cadılar Bayramı yaklaşırken, zaman ayırmaya değer çok sayıda korku oyunu var. 80'lerin sonlarında mütevazı bir başlangıç yapan video oyunları sonraki 40 yılda muhteşem bir sektör haline geldi. Bağımsız oyunların yükselişi sayesinde, şimdilerde her zamankinden daha fazla korkutucu oyun, sektöre girdi.

2020'de, Capcom'un Resident Evil 2 yeniden yapımı Resident Evil 3 Remake'in devamı gibi bazı mükemmel korku oyunlarını yayınlandı. Ancak bu sonbaharda, The Dark Pictures: Little Hope ve Amnesia: Rebirth gibi korku oyunları, bu türün hayranlarını mutlu edecek.

Korkudan iliklerinize kadar titreyeceğiniz bir deneyim için 10 Korku oyunu...

Amnezi: Rebirth

Platformlar: PS4, PC

Frictional Games’in İkonik Amnesia serisinin, Amnezi: The Dark Descent 2010 yılı sonlarında piyasaya sürüldükten sonra korku oyunlarında oldukça önemli bir konuma geldi. Öyle ki; Steam’de yapılan 17.000 incelemeden 16.000 olumlu oy alan Amnesia, 2013 yılında ise A Machine for Pigs ile devam oyununu sundu. Her ne kadar “A Machine for Pigs” ilki kadar sevilmese de korku atmosferi ile oldukça etkileyici bir yapımdı. Amnesia serisinin yaratıcılarından, karanlığın derinliklerine inen yeni yolculuk Amnesia: Rebirth, 1937'de Cezayir çölünün derinliklerinde uyanan  “Tasi Trianon” isimli karakteri kişisel korkuları eşliğinde insanın tahammül sınırlarını keşfeden, kimsesizliğin ve ümitsizliğin hâkim olduğu, yürek parçalayan bir yolculuk anlatıyor.

Amnezi Rebirth, “Frictional Games”, Mart ayında duyurduğu “Amnesia” serisinin ‘Amnesia: Rebirth’ isimli yeni oyununu, 20 Ekim tarihinde oyun-severlerin beğenisine sunulacak.

Amnesia: Rebirth Oyunu Sistem Gereksinimleri

Minimum

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 / 10 64-Bit
  • İşlemci: Intel Core i3 ya da AMD FX 2.4 GHz
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: OpenGL 4.0, NVIDIA GeForce GTX 460 ya da AMD Radeon HD 5750 / Intel HD Graphics 630
  • Depolama Alanı: 50 GB boş alan

World of Horror

Platformlar: Xbox One, PC

Şu anda Erken Erişimi olan oyun kısaca; yayıncılığını Ysbryd Games'in yaptığı, geliştiriciliğini ise Panstasz'ın yaptığı 1-bit korku oyunu.

Eski Japon halk hikâyelerinde gizemli bir deliliğe dönüşmüş dünyada geçiyor World of Horror. Japonya'nın sahil kenarındaki bir kasabada, nüfusun akıl sağlığı git gide azalırken, diğer dünyaya ait yaratıklar ise insanlara korku salıyor. World of Horror'da dünyanın sonu ve korku terörü ile yüzleşerek gerilimi hiç düşürmüyor. World of Horror kozmik korku oyununda RPG öğeleri, sıra tabanlı dövüş sistemi ve sonucuna katlanılacak seçimler ile karanlık bir evren yaratıyor. Junji Ito ve H.P. Lovecraft'tan ilham alınan World of Horror, sinir bozucu sıra dışı bir korku deneyimini veriyor.

IGN'in yayınladığı, oyunun ilk 23 dakikasını aşağıda...

Resident Evil 3

Platformlar: PS4, Xbox One, PC

Resident Evil 3 Remake, Resident Evil 3: Nemesis'in 1999 sürümünün yeniden tasarlanan hali. Yeniden yapılanan Resident Evil 3, Capcom'un tescilli RE Motorunu kullanarak yeni fikirleri ve en son teknolojiyi kullanıyor.

Orijinal hikayesine ve ortamına yeni bir dokunuş getirmenin yanı sıra Resident Evil 3, yeni oyun deneyimleri sunuyor. Ayrıca, Resident Evil 3 oyunculara hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modların keyfini çıkarma şansı veriyor.

Resident Evil 3'ün bu yılki yeniden yapımı, Resident Evil 2'de ilk gördüğümüz kötü şöhretli salgının farklı bir yanını gösteriyor. Spencer Mansion olayından kurtulduktan sonra Jill Valentine, kana susamış Nemesis tarafından takip edilirken zombi dolu Racoon City'den kaçmak zorunda. RE3, hayatı tehdit eden zombileri ve diğer canavarları ortadan kaldırmak için kaynak yönetimi ve bulmaca çözme ile havalı oyuncuları bir araya getiriyor.

Resident Evil 2'nin yeniden yapımından, RE3 kesinlikle daha kısa bir deneyim sunuyor, ancak Resident Evil 3 hala korku ve zombi hayranları için oynamaya değecek bir yapım.

Resident Evil 3 Oyunu Sistem Gereksinimleri

Minimum:

  • İşlemci: Intel Core i5-4460 ya da AMD FX-6300
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 760 ya da AMD Radeon R7 260x
  • Depolama Alanı: 45 GB
  • DirectX: Sürüm 11
  • İşletim Sistemi: Windows 7 / 8.1 / 10

The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Platformlar: PS4, Xbox One, PC

Until Dawn geliştiricileri Supermassive, 2015'ten beri pek satış başarısı sağlayamadı, ancak yavaş yavaş ritimlerini geri kazanıyor. The Dark Pictures Anthology'nin ilk bölümü, Man of Medan, Until Dawn'ın parlamasını sağlayan pek çok özelliğe sahip, bu yüzden Little Hope'un da geliştiği ve kendine ait büyük korku planları olacağı kesin. 30 Ekim'de piyasaya sürülecek, iyi bir Cadılar Bayramı oyunu olmaya da hazır.



The Dark Pictures Anthology: Little Hope Oyunu Sistem Gereksinimleri 

Minimum:

  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-3470 veya AMD FX-8350
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti veya AMD Radeon HD 8570
  • Depolama: 80 GB kullanılabilir alan

Layers of Fear

Platformlar: PS4, Switch, Xbox One, PC

Polonyalı geliştirici Bloober Team, bir sonraki psikolojik korku oyununu The Medium'u Aralık ayında yayınlayacak. Her ne kadar Cadılar Bayramı'nda olmayacak olsa da, ekibin ilk korku oyunu Layers of Fear ile harika bir Cadılar Bayramı başlangıcı olabilir.

Karakterimiz, ressam olarak birinci şahıs bakış açısı ile perili evi keşfederken, bir yandan da şaheserini tamamlamaya çalışıyor. Mükemmel renkleri yapmak için gerekli olan malzemelerin korkunç olmasının yanı sıra, malzemeleri aramak da sürekli değişen salonlarda bir o kadar korkuç ve gerilim dolu.

Layers of Fear ile ilgili harika olan şeylerden biri ise, bir köşeyi döndüğünüzde evin etrafınızda kayması, arkanızı kontrol etmek için hareket ettiğinizde veya bir kapıyı açtığınzda korku ögeleri haricinde bulunduğunuz alanı ve perspektifi kullanma biçimi, psikolojik olarak korku unsurları yaratıyor.

Layers of Fear, diğer korku oyunları gibi ilerledikçe ara sıra bulmaca çözme veya not ve ipucu arama dışında sizden çok şey beklemiyor. Herhangi bir canavardan kaçmanız veya onlarla savaşmanız da gerekmiyor. Böylece bir zorluk veya beceri sorunuyla uğraşmıyorsunuz. Bununla birlikte, Layers of Fear'ın ustalıkla hazırlanmış atmosferi sayesinde korku hala oldukça etkili, ışıkları kapatmak ve kaybolmak için harika bir oyun.

Resident Evil 2 Remake

Platformlar: PS4, Xbox One, PC


Bir korku klasiğinin yeniden yapımı olan Resident Evil 2 Remake, geçen yıl piyasaya sürüldü ve Yılın Oyunu için en iyi adaylardan biriydi. Yeniden yapılanma, orijinalin hikayesini büyük ölçüde değiştirmiyor. Zombi istilasına uğramış Raccoon City'den geçerken Leon Kennedy veya Claire Redfield kimliğiyle oynama seçenekleri sunuyor. Her karakterin hikayeleri ve ayarları birbirlerine benzer, ancak benzersiz yan karakterler ve her karakterin yolunu oynamaya değer kılan  farklılıklar var. Üstelik o kadar da uzun olmayan her karakter için sadece 3-5 saat aralığında oyun süresi ile tek seferde soluksuz bitirebilecek bir oyun. 

Resident Evil 2, orijinali geliştiren ve genişleten mükemmel bir yeniden yapım. Ürpertici atmosfer sürekli gerginlik üretiyor. Her köşeyi dönerken nefes kesen  korkuyu, zorlu bulmacaları ve büyük bir tatmin duygusuyla dengeliyor. Resident Evil 2'yi Resident Evil 7 kadar korkutucu olmasa da hikayesinin sonuna kadar sürekliliği ve özgünlüğü ile büyülüyor. 


Until Dawn

Platform: PS4
Until Dawn, Supermassive Games tarafından geliştirilen ve Sony Computer Entertainment şirketinin yapımcılığını yaptığı PlayStation 4 için çıkarılan interaktif drama hayatta kalma-korku oyunudur.

Hikaye odaklı oyunlar arasında bir klasik haline gelen Until Dawn, bir yıl önce iki arkadaşın kaybolduğu ve hiçbir zaman bulunamadığı dağ kulübesinde kış kaçamağı yapan bir grup arkadaşın hikayesini anlatıyor. Cilveli gençler ve serbest dolaşan maskeli bir katil ile basmakalıp bir kurgu olarak başlasada, hikaye yol boyunca beklenmedik ve inanılmaz dönüşler alıyor. Until Dawn'da en önemli unsur, oyuncu seçimine bağlı ve yapılan seçimlerin sonuçları tüm oyun boyunca derinden hissediliyor. Yani bir karakterin, eyleminiz sonucu öldürülmesine neden olursanız, aynı karakteri yeniden canlandırma gibi seçeneğiniz olmaması oyunu gerçekçilik anlamında bir sıra daha yükseltiyor.

Hikaye pek çok yöne ayrıldığı ve birden çok sonu olduğu için, Until Dawn'da bir fazla tekrar oynanabilirlik mevcut. Teknik olarak tek oyunculu bir oyun olsa da, Until Dawn'ı  grupla oynamak da aynı derecede eğlenceli. Tek seferde bitirmek için biraz uzun olsa da, oyunun bir senaryosunu tamamlamak sekiz veya dokuz saat kadar sürüyor.

Until Dawn'ı birden fazla senaryosu ile deneyimleyebilir ve arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz, ancak diğer korku oyunları açısından Outcast veya PT gibi bir oyunla aynı seviyede değil.

Little Nightmares

Platformlar: PS4, Switch, Xbox One, PC

Little Nightmares, Tarsier Studios tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından üretilen yeni bir bulmaca platformlu korku macera oyun serisinin ilk oyunudur. Serinin devam oyunu Little Nightmares 2, 11 Şubat 2021 tarihinde piyasaya çıkacak.

Little Nightmares, ilk olarak 2017'de piyasaya sürülen ve Six olarak bilinen sarı bir yağmurluk içindeki küçük, aç bir çocuğu takip eden Tim Burton filmleri benzeri bir bulmaca-platform oyunudur. Günümüzde atmosferi ile korkutabilen oyun sayısı bir hayli az. Özensiz biçimde yapılmış sözde korku oyunlarının alışıldık ani ataklar veya popüler kültürdeki adı ile "jump scare" olan mekanikler ile oyuncuyu korkutmaktan öte, ona kalp krizi geçirtmesi belki de günümüzde korku sektörünü taşlayan yegane şey olabilir.

Little Nightmares günümüzdeki bu ana akım korku alışkanlığını değiştirip tıpkı eski korku oyunları gibi, atmosferi ve grotesk doğası ile oyuncuları korkutuyor.
Tarsier Studios tarafından geliştirilmiş olan Little Nightmares'i objektif bir şekilde PlayDead'in Inside veya Limbo'suna benzetebiliriz.
Sarı yağmurluğu ile bir valizin içinde uyanan ve kendini savunacak herhangi bir yetiye sahip olmayan Six adlı ana karakterimiz neden orada olduğunun sebebini bilmemektedir. Büyülü ve karanlık bir dünyaya sahip oyunda, aslında küçük bir çocuğun gözünden görülen dünyanın ne kadar korkunç olabileceğini fark ediyorsunuz.

The Maw adlı bir okyanus tesisinden kaçmaya çalışan Six, aslında sıradan bir çocuğun hayal gücüne sahip. Sıradan bir çocuk olan Six'in etrafında görmekte olduğu şeyler ona o kadar büyük, görkemli ve de korkutucu geliyor ki... Sanki bu çevredeki her şey ona düşmanmış gibi... Her şey onu yakalamak ve karanlık bir deliğe kapatmak istiyor sanki...


Fakat Six'in hayal gücü kadar çevresinde gerçekleşen olayların da ciddi bir tehlikeye sahip olduğu kaçınılmaz bir gerçek.
Oyunda karşılaşacağınız tehlikeler genellikle aynı tonda. Toplamda 5 farklı bölüm temasına sahip olan oyunun her bölümünü ayrı olarak ele aldığımızda, hepsi farklı bir ana tehlike türüne sahip. Daha sonra gözleri görmeyen, ama koku alarak ve uzun, deforme olmuş kollarını kullanarak etrafındaki objeleri kontrol eden ve Six'i yakalamaya çalışan grotesk bir varlık ile karşılaşıyorsunuz.
Gerilimi hiç düşmeyen bu uyun tam anlamıyla Cadılar Bayramı için biçilmiş kaftan.



Silent Hill 2 Remake

Platformlar: Xbox One, Xbox 360, PS3

Silent Hill 2, Konami tarafından Playstation 2 için yayınlanan, ve Team Silent tarafından geliştirilen bir korku oyunu. Oyun Silent Hill serisinin ikinci oyunu olarak Ekim 2001'de piyasa sürüldü. Aynı yılın Aralığında daha gelişmiş bir sürümü olan Silent Hill 2: Restless Dreams Kuzey Amerika'da, Silent Hill 2: Inner Fears Avrupa'da ve 2002'de Playstation 2 için Silent Hill 2: Director's Cut piyasaya sürüldü. Aralık 2002'de Microsoft Windows'a da port edildi. Silent Hill 2'nin 2012'de yüksek çözünürlüklü sürümü Playstation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürüldü.

Üçüncü kişi bakış açısıyla oynanan oyunda ana karakter James Sunderland, eşi öldükten sonra aldığı bir mektup üzerine onu aramak için Silent Hill'e arabasıyla gider. Oraya ulaşmak için belirli bir yerden sonra yol kapalı olduğundan artık yürüyerek devam etmek zorundadır. Arabasından iner ve terkedilmiş bir yerdeki WC'ye uğrar. Yaratıklarla dolu terkedilmiş kasabada korkunç gizemler ile baş başa kalır.


Alien: Isolation

Platformlar: PS4, Switch, Xbox One, PC, Xbox 360, PS3, Mac

Alien: Isolation, The Creative Assembly tarafından geliştirilip, Sega firmasınca dağıtılan birinci şahıs-Hayatta kalma-korku türünde bir aksiyon video oyunudur. Oyunun ve tüm dijital içerikleri Linux, OS X, PlayStation 4 ve Xbox One sürümleri 2015'in sonlarına doğru yayımlanmıştır.

Alien: Isolation’ın konusu ticari uzay aracı Nostromo'nun kaybolmasının 15 yıl sonrasını anlatıyor. Nostromo'nun uçuş kayıt ünitesi tesadüfen bulunmuştur ve Sevastopol İstasyonu'na götürülmektedir. Bu yeni gelişmenin neticesinde, kayıp gemi mürettebatından Ellen Ripley'ın kızı mühendis Amanda Ripley, Christopher Samuels tarafından Weyland-Yutani şirketi adına keşif ekibine davet edilir. Yolculuk fikrine sıcak bakmayan Amanda, 10 yaşında kaybolan annesinin akıbetini öğrenme umuduyla daveti kabul eder.

Keşif ekibiyle, kaptan Diane Verlaine idaresindeki ticari kurye gemisi Torrens ile birlikte yola koyulan Amanda. Sevastopol İstasyonu'na yanaşırken yaşadıkları bir kaza, uzay aracının hasar almasına ve ekibin de ayrı düşmesine neden olur. Amanda bir şekilde istasyona girmeyi başarsa da karşılaştığı manzara şudur; İstasyon büyük ölçüde boşalmış, sivil toplumda da büyük bir çöküş yaşanmıştır. Bu kaos ortamında, silahsız, bir başına kalan Amanda Ripley insanları bu hale getiren şeyi keşfettiğinde macera bambaşka bir boyut kazanır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/216194/2020-cadilar-bayrami-icin-en-iyi-10-korku-oyunu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.