Canan Kaftancıoğlu'na 'Atatürk' soruldu

Canan Kaftancıoğlu 'Atatürk' tartışmalarıyla ilgili "CHP'de Atatürk tartışması söz konusu değil" dedi. Kaftancıoğlu, Atatürk'ten herkesin kullandığı kavramlarla bahsettiğini söyledi.
Ankara Masası
|
06 Ekim 2020, Salı - 21:37
Canan Kaftancıoğlu'na 'Atatürk' soruldu
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 'Atatürk' yerine 'Gazi Mustafa Kemal' demeyi tercih ettiği sözleri büyük bir polemik yaratmıştı. 
Kaftancıoğlu'na birçok kesimden tepki gelirken CHP içinde de bir çok ses yükselmişti.



"Birileri kasıtlı bir şekilde çıkardı"

Okan Bayülgen'in programına katılan Canan Kaftancıoğlu o sözleri soruldu.

Atatürk hakkında herkesin kullandığı kavramlarla bahsettiğini söyleyen Kaftancıoğlu "Cumhuriyet Halk Partisi içinde Atatürk tartışmasının olması söz konusu değil. Ben Atatürk yerine Gazi Mustafa Kemal demiyorum. Ben sizin gibi bizi izleyen milyonlarca insanlar gibi kimi zaman Atatürk, kimi zaman Mustafa Kemal, kimi zaman Gazi Mustafa Kemal diyorum. Dolayısıyla bu tartışma benim Atatürk yerine Mustafa Kemal dememle ilgili değil, herkes gibi zaman zaman bu kavramları kullanmamla ilgili. O nedenle o tartışma benim ne dediğim ya da ne demediğim üzerinden değil, birilerinin kasıtlı bir şekilde bu tartışmayı başlatmasından kaynaklı" açıklamasını yaptı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/228188/canan-kaftanciogluna-ataturk-soruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.