Beştepe'de kritik toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. Seçim sonrası ilk kez toplanan liderler yeni kabine için isimler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.
Onur Çetinkaya
|
01 Haziran 2023, Perşembe - 09:01
Beştepe'de kritik toplantı

Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin ardından mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı seçildi.

Yeni kabine için çalışmalara başlayan Erdoğan Beştepe'de son kez Kabine Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'yi kabul etti. İki liderin gündeminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve yeni kabine vardı.

Kurtulmuş ismi gündeme geldi 

Erdoğan ve  Bahçeli arasında Numan Kurtulmuş ismi başkanlık için masaya yatırıldı. İkilinin Kurtulmuş üzerinde fikir birliğine vardığı belirtildi.

Soylu yerine o isim gelebilir

İki liderin gündem maddelerinden biri de  Erdoğan’ın cumartesi günü açıklaması beklenen yeni kabine oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmesi sonra yerine  Ankara Valisi Vasip Şahin'in göreve getirileceği iddia edildi. Soylu'nun ise TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevine getirileceği ileri sürüldü.

Destici yardımcılığa gelebilir 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcılarının sayısı  artırabilir. Muhtemel adayların başında  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu süreçte Destici başta olmak üzere birkaç ismi de cumhurbaşkanı yardımcılığına getirebileceği iddia edildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084386/bestepede-kritik-toplanti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.