Bakan Koca: “Türkiye’de iyileşen vaka sayısı 26’dır”

Ankara Masası
|
26 Mart 2020, Perşembe - 10:04
Bakan Koca: “Türkiye’de iyileşen vaka sayısı 26’dır”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda kaldı, dün taburcu oldu. Bir hastamız 60 yaşında bugün taburcu oldu. Türkiye’de iyileşen vaka sayısı 26’dır” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Erken dönemde ortaya çıkan iki hastanın durumuna ilişkin bilgi veren Bakan Koca, “Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda olan hastamız idi. Dün itibariyle taburcu oldu. Bir hastamız yine erkek 60 yaşında. O da bugün itibariyle taburcu olmuş oldular. Yoğun bakım şartlarında olan hastaların da iyileşme durumunu söylemiş oluyorum yaşları 60 üstü olmalarına rağmen.  Türkiye’de iyileşen vaka sayısı 26’dır. Erken dönemde müdahalenin yapılmasının önemli olduğunu, bulaşıcılığın temasın minimalize edilmesi gerektiğini, herkesin evine hatta odasına kendisini izole ederek bir dönem için bunu sağlamasının son derece önemli olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kaydetti.

VERİLER ANLIK OLARAK DİJİTAL ORTAMDA VERİLECEK

Kamuoyunun bundan sonraki dönemde daha kolay ve net bilgi alması amacıyla yeni bir uygulamayı devreye soktuklarını kaydeden Koca,” Özellikle her gün çıkan vaka sonuçlarını bildirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra her gün hem toplam hasta sayısını, test sayısını, kaybettiğimiz vaka sayısını, yoğun bakımda olan hasta sayısını, solunum cihazına bağlı hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısını dijital ortamda her gün güncelleyerek bunu kamuoyu ile paylaşmış olacağız. İkinci bir tabloda ise günlük olan değişimi yine test sayısı, vaka sayısı ve kaybettiğimiz vaka sayısını da gösteren ve güncel olarak kamuoyu ile paylaşacağımız bir tabloyu da buradan söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2655/bakan-koca-turkiyede-iyilesen-vaka-sayisi-26dir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.