Ankaragücü'nde transfer yasağı sürecek mi?

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, kulübe uygulanan transfer yasağını devre arasına kadar halletmeye çalıştıklarını söyledi.
Ankara Masası
|
20 Ekim 2020, Salı - 21:42
Ankaragücü'nde transfer yasağı sürecek mi?

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Radyo Avrasya Türk canlı yayınında Barış Yılmaz'a konuştu.

Ankaragücü'ne uygulanan transfer yasağına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Mert, devre arasına kadar bu sorunu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Mert, yasakla ilgili 4-5 tane dosyanın davasının devam ettiğini belirtirken " Onlarla da bizim bazı mutabakat arayışlarımız var. Devre arası transfer dönemine kadar kalmadan onlarla inşallah bu sorunları çözeriz diye ümit ediyorum. Çünkü biraz da bu pandemiden dolayı  sponsorlukta da nakit akışında bütün dünya ve Türkiye yaşadığı gibi bizler de yaşıyoruz Ankaragücü kulübü olarak bunu hat safhada yaşıyoruz " dedi.

"Ankaragücü’ne çok fazla bu rakamlar yakışmıyor"

Türkiye'deki kulüpler içinde en güzel formanın Ankaragücü'ne ait olmasına rağmen satışlarının da beklenen noktada olmadığını ifade eden Mert " Tüm Türkiye’den beğenildi gittiğimiz bütün deplasmanlarda işte nereye gidiyorsak Ankara dışında işte her yerde bunu söylüyorlar. Çok güzel formalar yaptığımızı söylüyorlar şu anda bu lige bu sezonun en iyi forması olduğunu söylüyorlar. Ama onun karşılığındaki bir miktarda satış maalesef Ankara’da olmadı. Bunu bir sitem olsun diye söylemiyorum ama bu Ankaragücü’ne çok fazla bu rakamlar yakışmıyor." ifadelerini kullandı.

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert canlı yayında şu açıklamalarda bulundu;

"Hat safhada yaşıyoruz"   

Bu yasaktan tamamen kurtulduk mu yoksa tehlike devam ediyor mu ?

-Ya maalesef geçmiş dönem oynayan futbolcularla ilgili devam eden dosyalar var ama ne bu dönem ne de bir önceki dönem kadar o rakamları gördükçe ürkütücü değil bunlar. 4 ya da 5 tane bu şekilde dosya var. Onlarla da bizim bazı mutabakat arayışlarımız var. Devre arası transfer dönemine kadar kalmadan onlarla inşallah bu sorunları çözeriz diye ümit ediyorum. Çünkü biraz da bu pandemiden dolayı  sponsorlukta da nakit akışında bütün dünya ve Türkiye yaşadığı gibi bizler de yaşıyoruz Ankaragücü kulübü olarak bunu hat safhada yaşıyoruz. Ama halletmek için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

"Kadro derinliğimiz var"

-Hani mutabakat sağlanamazsa devre arasında yine bir transfer yasağı gözüküyor mu bize sayın başkanım ?

-Ya bu şekilde olursa olur tabiki yani bir anlaşma yapılamazsa çünkü Enduka, biz belli bir seviyeye getirmiştik onun taksitleri var. Buna benzer işte 1-2 futbolcu daha var .Devre arasına inşallah kalmadan çözeriz diye ümit ediyorum ama  devre arasında çok transfer yapar mıyız onu da bilmiyorum işin açıkçası. Çünkü biz kadroyu geniş tuttuk kadro derinliğimiz var. İnşallah takımımız istenilen performansı gösterir devre arasında transfer yapmak zorunda kalmayız biz.

"Ankaragücü’ne verilmesini  talep ediyoruz"

-Şimdi taraftarlardan soru, bu yeni stat 19 Mayıs yıkıldı yapımına başlanacak mı tahmini ne kadar sürer yapımı?

-O konu hakkında tam net bir bilgim yok. Bildiğim hükümetin daha önce oraya stadyum yapılmasıyla ilgili programı vardı sayın Cumhurbaşkanımız da bunu zannedersem Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında söylemişti Ankara’yla ilgili projelerde yani bizim Ankaragücü kulübü olarak isteğimiz ve arzumuz oraya bir Ankaragücü stadyumu yapılması ve biz Gençlerbirliği’yle şu anda Eryaman’da ki stadı ortak kullanıyoruz. Ulus’a yapılacak stadyumun Ankaragücü stadyumu olmasını ve Ankaragücü’ne verilmesini  talep ediyoruz.

" İlgileri ve destekleri var hepsine de teşekkür ediyorum"

-Yerel yönetimlerden de destek alıyorsunuz değil mi sayın başkan ?

-Evet.

-Başta sanırım Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediye başkanları da takımımıza sıcak bakıyorlar. Gördüğüm kadarıyla ziyaretleri var. Yardımları var.

-Ya sağolsun biz göreve başladığımız günden itibaren Sayın Mansur başkanımız olmak üzere, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere AK Parti, MHP. CHP, bütün ilçe belediyelerinden de kulübümüze bir ilgi ve alaka oldu, destekler oldu. Sağolsunlar onlarında Ankaragücü’ne, Mamak Belediyesi’nin maddi katkısı oldu. Diğer belediyelerin ekipman anlamında, tamirat, tadilat anlamında katkıları oldu. Büyükşehir Belediyesinin bu dönem ciddi bir sponsorluğu oldu. Bir kısmını aldık bir kısmını ilerleyen tarihlerde alacağız. İlgileri ve destekleri var hepsine de teşekkür ediyorum buradan sizin aracılığınızla.

"Ankaragücü’nün hakettiği rakamlarda değil maalesef"

-Bizde çok teşekkür ediyoruz. Forma satışları nasıl gidiyor başkanım ? Taraftarlarımıza mesajınız var mı bu forma satışlarıyla ilgili ?

-Maalesef düşük. Ankaragücü o konularda hakettiği  noktalarda ve sayılarda değil rakam söylemek istemiyorum. Ama umuduğumuz, beklediğimiz Ankaragücü’nün hakettiği rakamlarda değil maalesef.

-Çünkü formalarımız da çok güzel.

-Tüm Türkiye’den beğenildi gittiğimiz bütün deplasmanlarda işte nereye gidiyorsak Ankara dışında işte her yerde bunu söylüyorlar. Çok güzel formalar yaptığımızı söylüyorlar şu anda bu lige bu sezonun en iyi forması olduğunu söylüyorlar. Ama onun karşılığındaki bir miktarda satış maalesef Ankara’da olmadı. Bunu bir sitem olsun diye söylemiyorum ama bu Ankaragücü’ne çok fazla bu rakamlar yakışmıyor.

-Azıcık da sitemler de bulunalım sayın başkan

-Yani yakışmıyor bu rakamlar daha farklı olması lazım çünkü PTT 1’DE ve 2’de mücadele eden bir takımın rakamlarını gördüm onların bile maalesef çok altında kalmış.

"Biz maç ritmini yakalayamadık"

-Peki stadın seyirciye açılma durumu nedir sayın başkan ?

-Şimdi bunu Türkiye’den en çok isteyen ve arzu eden kulüp biziz. Ankaragücü kulübü yönetimi olarak  biz istiyoruz bunu. Bunun bir an önce çünkü biz taraftar desteğiyle daha iyi oynayabilen daha iyi motive olabilen bir futbol takımıyız. Şu anda işte localarda başladı biliyorsunuz yüzde 50 kapasite ile. Bu yüzde 10 ve yüzde 30’a doğru kulüpler birliğinde konuşulan bir istek var. Bu tabi sağlık kuruluyla ve sağlık bakanlığıyla görüşülüp Futbol Federasyonunun verebileceği bir karar ama kulüplerin açılması ve giderek sayının artırılması yönünde bir talebi var. Biz bunu Ankaragücü olarak destekliyoruz. Bu hafta maalesef işte ilk hafta locada yüzde 50 ile maçımızı oynayacaktık. Hatayspor maçı iptal oldu bu da kötü bizim için. Çünkü biz maç ritmini yakalayamadık ilk hafta oynadık ondan sonra(?) ardından iki hafta maç oynadık ardından araya 15 gün milli takım arası geldi. Şimdi bu maçı oynadık tekrar 15 gün maç yapamayacağız.

"Bu maçı da muhakkak oynamak istiyoruz"

-Konsantre eksikliğine neden oluyor evet.

-Aynen aynen çok sıkıntı. Hatta bugün arkadaşlarımız biraz araştırma yapıyorlar şimdi bu Hataysporu federasyon iptal etti ama bunun bir dönme ihtimali yok mudur ya da negatife dönen futbolcuları yok mudur nedir diye bakıyoruz işin açıkçası. Yani biz oynamak istiyoruz bu maçı da muhakkak oynamak istiyoruz bu hafta.Ama dün böyle bir karar konuşuldu bugün bir görüşmeler olacak eğer döndürebilirsek ya da oradan pozitif…

-Bu haftaiçi mi oynamak istiyorsunuz başkanım ?

-Tabikide, zamanında oynamak istiyoruz bizde. Çünkü kopuyoruz şimdi bizimde bu kopuşlar bu aralar bize iyi gelmiyor. Ard arda çünkü maç yapamıyor takımlar birbirinden şey kalıyor şey maçları yaptık bu aralarda hazırlık maçları yaptık ama bu maçların yerini tutmuyor tabiki bizim seriye devam etmemiz gerekiyor.

"Hocaya biraz daha bizim zaman tanımamız gerekiyor"

-Umarım olumlu bir sonuç alınır bu görüşmelerden de. Peki son olarak taraftarlardan ne istiyorsunuz ? ne yapsın Ankaragücü taraftarları ?

-Ankaragücü taraftarında yaa şimdi taraftara şöyle taraftar haklı yani yıllardır Ankaragücün de başarı görmek istiyor ama maalesef bir türlü istenilen başarı gelmiyor, gelemedi. Şimdi sağolsunlar bize çok ciddi desteği var . Ankaragücü tribünlerinin, taraftarlarının neredeyse tamamı destek oluyor. Belki bugüne kadar çoğu yönetime nasip olmamış bir desteği yaşıyoruz. Onun için buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür  ediyorum. Onlar da bizi tanıyor Ankaragücü için mücadele ettiğimizi biliyorlar bu kulübü iyi bir yere getirmek için bu kulübü ayakta tutmak yaşatmak için mücadele ettiğimizi yakınen biliyorlar. Ondan dolayı da sabrediyorlar ve daha toleranslı davranıyorlar. Futbol takımına hocaya biraz daha bizim zaman tanımamız gerekiyor. Kolay değil yani taraftar açısından baktığımız zaman tabiî ki mutsuzluğu bende anlıyorum. Biz onların yaşadığı mutsuzluğun kat ve kat fazlasını yaşıyoruz.

"Bize ilerisi adına çok büyük bir ümit verdi"

-Emin olsunlar yani ben son Rizespor maçından sonra iki günün nasıl geçtiğini işin açıkçası bilmiyorum. Çünkü çok farklı duygular yaşıyor insan. Çok kötü hissediyorsunuz kendinizi. Taraftarımız biraz daha takımımıza sahip çıksın sabretsinler. Bu takım inşallah iyi bir takım olacak. İyi futbolcular bireysel olarak tek tek düşünüldüğünde iyi futbolcular olduğunu görüyoruz. Hissediyoruz, bu özellikle Rizespor maçının ilk 40 dakikasında oynayan futbol bize ilerisi adına çok büyük bir ümit verdi. Biraz daha sabredelim takım inşallah bir seri yakaladığı zaman ondan sonra gidecektir, devam edecektir. Buradan hepsine sevgi ve saygılarımı  gönderiyorum ayrıca...

http://www.ankaramasasi.com/haber/275433/ankaragucunde-transfer-yasagi-surecek-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.