Galatasaray - Ankaragücü maçı iptal olacak mı?

MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, 9 futbolcudan eksik çıkacakları Galatasaray deplasmanı öncesi konuştu. Takımdaki 8 futbolcunun korona olmasından dolayı forma giyemeyeceğine dikkat çeken Mert, kurallardan dolayı iptal başvurusunda bulunamadıklarını söyledi.
Ankara Masası
|
30 Ekim 2020, Cuma - 14:31
Galatasaray - Ankaragücü maçı iptal olacak mı?
Süper Lig'in 7. haftasında Ankaragücü deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Sarı-Lacivertli ekipte koronavirüse yakalanan 8 futbolcu ile cezası bulunan Alper Potuk zorlu karşılaşmada sahada olmayacak. MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, normal şartlara bu şekilde Galatasaray'ın karşısına çıkmak istemeyeceklerini ancak kurallardan dolayı iptal başvurusunda bulunamadıklarını belirtti. 


"9 futbolcu eksiği ile Galatasaray maçını oynamak zorundayız"  

Tivibu Spor'a konuşan Mert, "Pozitif 7 futbolcumuz bu maçta oynayamayacak. Tahlili pozitif çıkmayıp tomografi ile ciğerlerine virüs yerleştiği görülen bir futbolcumuzla beraber 8. Alper Potuk, Rizespor maçında kırmızı kart görmüştü. Hatayspor maçı iptal edildiği için cezasını bu maçta çekmek zorunda kalıyor. 6 tanesi ilk 11 oynayan
9 futbolcu eksiği ile
Galatasaray maçını oynamak zorundayız. Bunun haricinde yardımcı 2 hocamız da maalesef pozitif. Birinin ciğerlerine kadar inmiş durumda. Onun biraz sıkıntıları var. 5 personelimiz de ve bir yönetim kurulu üyemizde yine pozitif var." dedi.


"Mecburiyetten başvuruda bulunmuyoruz" 

Normal şartlarda bu tabloda Galatsaray'a karşı oynamak istemeyeceklerini ancak kurallardan dolayı iptal başvurusunda bulunamadıklarını dile getiren Mert, "Geçen hafta Kulüpler Birliği ile Federasyon'un ortak toplantısı olmuştu. Orada Federasyon başkanımız "Ligi bir şekilde muhakkak bitirmek zorundayız. Takvim sıkışıyor. Buradaki kural ne ise harfiyen uygulanacak" dedi. Bize 13-14 futbolcuya düşmeden maçlar iptal edilemez şeklinde söylendiği için mecburiyetten dolayı başvuruda bulunmuyoruz. Biz böyle gidiyorsak başka kulübe de bu şekilde iptal olmaz." şeklinde konuştu. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/302273/galatasaray---ankaragucu-maci-iptal-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.