Erdoğan talimat verdi

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 11:34
Erdoğan talimat verdi

Son günlerde artan vaka sayıları hükümeti harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısında bazı illerin özellikle takip edilmesi talimatını verdi.

Yeni normalleşme sürecinin ardından birdenbire artmaya başlayan vaka sayıları hükümetin gündeminde...

Dün yapılan AK Parti MYK toplantısında da bu konu tartışıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına "Özellikle İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Yalova gibi artışın yoğun görüldüğü illerdeki durumu ilçe ilçe takip edin” talimatı verdi.

"Şimdilik kısıtlamaya gerek yok"

Cumhurbaşkanı, yeni kısıtlamaların gündeme getirilmesi görüşlerinin hatırlatılması üzerine ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Yeni bir önleme ve kısıtlamaya şu aşamada gerek yok. Umarım, maske takma konusunda cezai işleme gerek kalmadan bir an önce bu süreci atlatırız. Maske takmayı ihmal etmeyin. Yakınlarınızı da uyarın. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını teşvik edin. Bu konuda bir çalışma hazırlayın. Fiziksel mesafenize dikkat edin."

Baro taslağı hazır

MYK'da konuşulan bir konu da barolarla ilgili düzenlemeydi.

Parti kurmayları, baroların seçim sistemiyle ilgili yapılacak değişiklikleri içeren taslak metni Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Taslak metne göre, avukat sayısı 5 bini aşan yerlerde 2 bin üye bulabilen alternatif baro kurabilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28338/erdogan-talimat-verdi-o-iller-takip-edilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.