Karayılan’dan “Türk istihbaratı" itirafı

Ankara Masası
|
17 Haziran 2020, Çarşamba - 13:58
Karayılan’dan “Türk istihbaratı" itirafı

PKK elebaşı Murat Karayılan, PKK yayın organı Denge Welat Radyosu’na verdiği röportajda Türk istihbaratının çok güçlü olduğunu söyledi.

MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği başarılı operasyonlarla büyük darbe alan PKK/KCK’nın çaresizliği artıyor. Örgütü ayakta tutmaya çalışan PKK elebaşı Murat Karayılan, Türkiye’nin PKK’ya karşı yürüttüğü istihbarat stratejisinde başarılı olduğunu itiraf etti.

Türkiye’nin kendilerine karşı teknoloji, askeri ve istihbari savaş tekniklerini uyguladığını söyleyen Karayılan, kendilerinin ise özellikle istihbarat konusunda eksik kaldığını aktardı. Türkiye’nin bölgedeki güçlü istihbarat ağının örgüte büyük zarar verdiğine değinen Karayılan, örgütün hareket tarzını buna göre değiştirmesi gerektiğini belirtti. PKK ele başı, Türkiye’nin saha istihbaratının İHA’lardan elde ettiği istihbarattan daha güçlü olduğunu vurguladı.

Murat Karayılan sözlerinin devamında ise örgüte olan desteğin azaldığına dikkat çekerek Kürt vatandaşları aşağıladı. “Kürt halkını para uğruna PKK’yı Türk istihbaratına satmakla” itham eden Karayılan, “Kendimizi sizin için feda ediyoruz” diyerek açık açık destek istedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/28999/karayilandan-turk-istihbarati-itirafi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.