Murat Karayılan’ın yakın korumaları etkisiz hale getirildi

PKK terör örgütü ele başlarından Murat Karayılan’ın bir dönem yakın korumalığını yapan Hüseyin Fırat kod adlı Cihan Erbaş ile Ciger Amed kod adlı Serhat Aykul'un etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Ankara Masası
|
07 Ekim 2020, Çarşamba - 10:05
Murat Karayılan’ın yakın korumaları etkisiz hale getirildi
Yıldırım-5 Operasyonu kapsamında terör örgütü PKK'ya büyük bir darbe vuruldu. Sabah gazetesinin haberine göre; Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile güvenlik korucularından oluşan 1448 güvenlik görevlisinin katılımıyla hava destekli başlatılan operasyon kapsamında teröristlerin barındıkları bölge tespit edildi. Söz noktaya SİHA ve Atak taarruz helikopterleri sevk edildi.


Hava destekli operasyon

22 Ağustos günü hava destekli düzenlenen operasyonda 3 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Teröristlerin 3'ünün de Gri kategoride aranan Ali Norşin kod adlı (Şefik Körman), Hüseyin Fırat kod adlı Cihan Erbaş ve Ciger Amed kod adlı Serhat Aykul adlı teröristler oldukları belirlendi.

Murat Karayılan'ın koruması çıktılar

İstihbarat birimleri yaptıkları çalışmada Malatya Nüfusuna kayıtlı olan ve 12 yıl önce örgüte katılan Hüseyin Fırat kod adlı Cihan Erbaş ile 7 yıl önce PKK'nın dağ kadrosuna katılan Diyarbakırlı Ciger Amed kod adlı Serhat Aykul adlı teröristlerin 2014-2018 yılları arasında Kandil'de örgüt elebaşı Karayılan'ın yakın koruması oldukları ortaya çıktı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/229012/murat-karayilanin-yakin-korumalari-etkisiz-hale-getirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.