Trump'ı kızdıran kitap

Ankara Masası
|
18 Haziran 2020, Perşembe - 15:54
Trump'ı kızdıran kitap

ABD, Başkan Trump hakkında ortaya atılan iddiaları konuşuyor.

Trump'ın önceki ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, başkanın kirli çamaşırlarını ortaya döktüğü yeni bir kitabı yayımlamaya hazırlanıyor.

Kitabın yayınlamasından önce New York Times'a yansıyan alıntıya göre Bolton, Trump'ın "sevdiği diktatörlere kişisel kayırmalar" yaparak cezai soruşturmaları durdurmak istediğini yazdı.

Bonton, Trump'ı bu yılki seçimde yeniden seçilmek için Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'den yardım istemek de dahil olmak üzere yanlış adımlar atmakla suçladı.

Trump "yalancı" dedi
Trump ise, Wall Street Journal ile söyleşisinde Bolton'un açıklamalarına karşılık verdi ve Bolton'u "yalancı" olarak nitelendirdi.

Başkan, Fox news ile yaptığı söyleşide ise, Bolton'un kitaba son derece gizli materyaller ekleyerek yasayı çiğnediğini söyledi.

Dava da açtı
Trump yönetimi, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın yeni kitabının yayımlanmaması için dava da açtı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından Washington DC Bölge Mahkemesinde açılan davada, Bolton'ın kitabının, "ulusal güvenliği tehlikeye atabilecek derecede devletin gizli bilgilerini içerdiği" belirtildi.  John Bolton'ın kitabının, hükümetin kitap üzerindeki incelemesi bittikten ve gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yayımlanması gerektiği vurgulanan metinde, kitabın yayımlanmaması için Bolton'ın da kendi inisiyatifini kullanması gerektiği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/29735/trumpi-kizdiran-kitap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.