Volkan Bozkır'dan ilk açıklama

Ankara Masası
|
18 Haziran 2020, Perşembe - 16:52
Volkan Bozkır'dan ilk açıklama

BM'nin 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen t, bu makama seçilen ilk Türk oldu.

"Ülkemize olan güven sayesinde oldu"

Bozkır, göreve gelişinin ardından ilk açıklamayı yaptı.

Yeni BM Genel Kurul Başkanı, "Bunlar ülkemize olan güven ve bu işi iyi yapabileceğimize olan inançtan kaynaklandı." dedi.

Bozkır göreve seçilmesini Türkiye'ye duyulan saygının tezahürü olarak gördüğünü belirtti.

BM Genel Kurulu Başkanlığına seçilen ilk Türk

BM Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, koronavirüs salgını nedeniyle üye ülkelerin temsilcileri salona kendilerine ayrılan saat diliminde tek tek alındı ve oylarını kullandı.

193 ülkenin temsil edildiği BM Genel Kurulu'nda 192 üye ülke oy kullandı. Venezuela, BM'ye üye ülkelerin ödemek zorunda olduğu finansal katkı borcunu ödeyemediği için oy hakkını kaybetti ve bu seçimde oy kullanamadı.

178 ülkenin oyu Bozkır'a

BM Genel Kurul Başkanlığı için tek aday olan Bozkır, 178 ülkenin desteğini aldı ve BM Genel Kurulu'nun 75. dönem başkanlığına getirildi.

3 oy geçersiz sayılırken, 11 ülke de çekimser oy kullandı.

Bozkır, 15 Eylül'de görevi BM 74. Genel Kurul Başkanı Tijjani Muhammad-Bande'den devralacak ve 2021 Eylül ayına kadar bu görevi sürdürecek.

Ne yapacak?

BM Genel Kurulu Başkanı, oturumları yönetiyor ve Kurulun işleyişini düzenliyor. Genel Kurul ayrıca her yıl BM'nin bütçesini belirliyor ve kontrol ediyor.

BM Genel Kurulu'nda, uluslararası toplumun genel düşüncesini yansıtan kararlar alınıyor.

Dünya liderleri, her yıl eylül ayı ortalarında BM Genel Merkezi'nin bulunduğu New York'ta BM Genel Kurulu genel görüşmeleri için bir araya gelerek küresel sorunlara diplomatik çözüm arama ve ülkelerinin politikalarını anlatma imkanı buluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/29764/volkan-bozkirdan-ilk-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.