Demirtaş ve Erdem'e tazminat kararı

Ankara Masası
|
19 Haziran 2020, Cuma - 17:31
Demirtaş ve Erdem'e tazminat kararı

Anayasa Mahkemesi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bireysel başvurularında kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör suçlarından yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava kapsamında uzun süre tutuklu bulunmasının "hak ihlali" olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Yüksek Mahkeme, Demirtaş'ın tutukluluğunun makul süreyi aşması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine hükmetti, başvurucuya 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Selahattin Demirtaş, hakkında başka bir soruşturmadan da tutuklama kararı olduğu için AYM kararı sonrasında tahliye edilmedi.

Anayasa Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17/25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkındaki kararını da açıkladı. Yüksek Mahkeme Erdem’in tutuklanması ile ilgili olarak da ‘tutuklamanın hukuki olmadığına’ ve Erdem’in kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Ayrıca Erdem’e 30 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/30766/aymden-demirtas-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.