Aziz Sancar Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜSEB Aziz Sancar Bilim ödülü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer’in oldu.
Büşra Bayrak
|
31 Ekim 2020, Cumartesi - 11:32
 Aziz Sancar Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı kapsamında “Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hematoloji, tıbbi onkoloji ve kök hücre alanındaki çalışmalarıyla Aziz Sancar Bilim Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Taner Demirer'i tebrik etti.

“Hocamızın birikiminden daha çok faydalanacağız”

Pek çok bilim alan Demirer'in, daha önce de kendisine başka ödülleri de tevdi ettikleri, kanser alanındaki platformununda görev çalışmalarını yakından bildikleri, ülkenin gururu bilim insanlarından biri olduğunu aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aziz Sancar Mardin'den çıkıp Amerika'da bilim basamaklarını tırmanmıştı. Taner Hocamız da Yozgat'tan çıkıp ülkemizdeki eğitiminin ardından kendini yurt dışında yetiştirmiş, 33 yıldır da hizmetlerine ülkemizde devam eden bir değerimizdir. İnşallah hocamızın birikiminden daha çok faydalanacağız.” diye konuştu.

TÜSEB Hizmet Ödülü’nü, Koçak Farma İlaç Sanayi Firmasına verildi. TÜSEB Teşvik Ödülleri’ni ise Bilkent Üniversitesinden Dr. Abdullah Ercüment Çiçek, İzmir Biyotıp Genom Merkezinden Dr. Arif Ergin Çetin ve Koç Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Gönen aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/312466/aziz-sancar-bilim-odulleri-sahiplerini-buldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.