Erdoğan, "Siyasi tartışma yok, YSK'ya hakaret var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı. "Türkiye Yüzyılı şarkısı programda Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice seslendirildi. Diğer yandan Erdoğan Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
17 Aralık 2022, Cumartesi - 14:32
Erdoğan, "Siyasi tartışma yok, YSK'ya hakaret var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

"Siyasi tartışma yok, YSK'ya hakaret var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davası hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde faşist zihniyet var. Bu tartışmanın ne bizimle ne şahsımla ne milletimizle bir ilgisi yok. Konu bir şahsın hakimlere hakaretten aldığı mahkumiyetten ibarettir. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz. Birilerinin kendi iç kavgalarını bizim üzerimizden yürütmeye çalıştıklarını gördükçe üzülüyoruz. Karşımızdaki tablo gayet net. Hakimler görevlerini kanuna uygun şekilde yapar, Anayasa'nın 138. maddesi söylüyor. " dedi. 

Henüz ortada biten bir yargı kararı yok diye konuşan Erdoğan, "Önce İstinaf'a, sonra Yargıtay'a gidecek. Mahkemenin hatası varsa orada düzeltilir. Bizi aynı oyuna alet etmeye çalışıyorlar. Biz bu oyunun içinde yer almadık, almayacağız." ifadelerini kullandı.

"Kiminle kapışacağımızı, kiminle vizyon yarıştıracağımızı bilelim"

Bizim için Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, sözünü söylüyor diyen Erdoğan altılı masanın aday konusuna değindi.

Erdoğan, "Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka bir iş yapmayan altılı masa yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsin. Yeter ki çamura yatmadan adayımız şudur cesaretini göstersinler. Biz de kiminle kapışacağımızı, kiminle vizyon yarıştıracağımızı bilelim. Ne 2014, ne 2018 seçimlerinde karşımıza çıkardıkları adaylar böyle bir hava oluşturabildi." diye konuştu.

"Git, Diyarbakır anneleriyle helalleş"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır Anneleri'yle helalleşme çağrısı yapan Erdoğan, "Bay Kemal 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun, o bir felaket, bizim ciğerimiz yanıyor. O ayrı bir konu. 10, 11, 12, 13, 14 yaşında Kandil'e kaçırılan yavrular için bir kelime ettin mi? Terör örgütünün taciz ettiği yavrular için tek cümle kurdun mu?" diye sordu.

Erdoğan, "Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret ettin mi, hellaleştin mi? Eğer helalleşmeye gideceksen Diyarbakır'a git, oradaki annelerle helalleş. Sen kimle dirsek temasındasın HADEP'le, HADEP kimle iş tutuyor, Kandille." ifadelerini kullandı.

Terör operasyonları

Mardin'de terör örgütünün hain saldırılarına değinen Erdoğan, "Çukur eylemleriyle Mardin'in ilçelerini yakıp yıktılar. Türkiye'yi çukura itmek istediler, onlar yıktı, biz daha iyisini yaptık. Ağızlarından özgürlüğü düşürmeyenlerin sizleri esir etmesinin önüne biz geçtik. Lafa gelince kardeşlikten dem vuranların sizleri birbirine düşürme planını biz bozduk" diye konuştu.

Mardin Havalimanı'nın adı değişiyor

Mardin'i sahip olduğu güzelliklerden koparmak için her türlü fesatlığı denediler ama Mardin asla ne olduğunu unutmadı. Terör belasından kurtuldukça Mardin'de altyapının hakkını vermeye başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz diye konuşan Erdoğan. Mardinlilere bir de sürpriz açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı.

Diğer yandan "Türkiye Yüzyılı şarkısı programda Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice seslendirildi. Erdoğan konuşmasını yarıda keserek şarkıyı bir kez daha kalabalığa dinletti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2009017/erdogan-siyasi-tartisma-yok-yskya-hakaret-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.