Ete talep arttı

Ankara Masası
|
30 Mart 2020, Pazartesi - 16:37
Ete talep arttı

Koronavirüs salgını nedeniyle kafe, restoran, dönerci ve lokantaların kapatılmasının ardından vatandaşların et ihtiyacını karşılamak için kasaplara yönelmesi, et fiyatlarını etkiledi.

Tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgını, esnafın büyük bir bölümünü olumsuz yönde etkiledi. Ancak kasaplar, et tedarikinde halkın uğrak yeri oldu. Vatandaştan gelen yoğun talebi karşılamaya çalışan kasaplar, et fiyatlarında sınırlı bir yükselişin olduğunu belirttiler.

KASAPLARIN İŞLERİ İYİ FAKAT ENDİŞELİLER

Koronavirüs salgınının kasaplara etkisiyle ilgili açıklamalarda bulunan kasap Ümit Çatmabacak, “Vakalarının ülkemizde görülmesinin ardından işlerimiz olumlu yönde etkilendi. Fakat bunun sevinilecek bir tarafı yok. Vatandaş zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmıyor; marketlerden kasaplardan ihtiyaçlarını alıp hemen evlerine dönüyorlar. Bir korku hakim. Evde kalınca ileriki dönemde vatandaşların ekonomisinin bozulması söz konusu. Bizim işlerimizin artmasının bu açıdan da sevinilecek bir yanı yok. Vatandaşlar virüs endişesi nedeniyle iyi beslenmek istiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek istiyor, et yemek için kasaba yöneliyor. Et fiyatlarında da virüs öncesi döneme göre 10-15 lira artış oldu. Bu durum, dar gelirli vatandaşın alım gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Esnaf olarak et fiyatlarının düşmesini umut ediyoruz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3145/ete-talep-artti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.