Mesut Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı

73 yaşında hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın cenazesi İstanbul'da toprağa veridli.
Büşra Bayrak
|
01 Kasım 2020, Pazar - 12:15
Mesut Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı

Mesut Yılmaz için, saat 12.00'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze dolayısıyla erken saatlerden itibaren cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana ve camiye girişler arama noktalarından sağlandı.

Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı da polislerin omzunda camiye getirilerek, musallaya konuldu.

Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz taziyeleri kabul ederken, polisler de naaşın başında saygı nöbeti tuttu. 

Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz taziyeleri kabul etti. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, iş adamları Abdurrahim Albayrak, Mehmet Cengiz, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizler için de aynı akıbet gerçekleşecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze törenindeki konuşmasında, "Her nefis ölümü tadacaktır. Nasıl ki Mesut Bey'i ebediyete gönderiyorsak bizler için de aynı akıbet gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bütün mesele hazırlıklı olmak"

İzmir'de meydana gelen depremi ve can kayıplarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede nasıl olacak belli değil. Bütün mesele hazırlıklı olmak. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya her an ölecekmiş gibi ahirete hazırlıklı olmamız lazım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah ve Mesut Bey'in de mekanı cennet olsun. Bütün ailesine şahsım, ailem, milletim adına başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Oğlu Yavuz Yılmaz’ın yanına defnedildi


Öğle namazı öncesinde kılınan cenaze namazından sonra helallik alındı ve dualar edildi. Ardından Yılmaz’ın Türk Bayrağına sarılı naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Yılmaz, Beykoz’daki Kanlıca Mezarlığı’na, oğlu Yavuz Yılmaz’ın yanına defnedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/321204/mesut-yilmaz-son-yolculuguna-ugurlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.