Bir ayda 134 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda bir ayda 134 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Büşra Bayrak
|
01 Kasım 2020, Pazar - 12:23
Bir ayda 134 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Kara, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ülkenin ve Türk milletinin güvenliğini sağlamak amacıyla yurt içi ve dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.

Bir ayda 56'sı yurt içinde 134 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir ayda yurt içinde 56, yurt dışında 78 olmak üzere 134 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Binbaşı Kara, teröristler tarafından kullanılan 197 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve deponun kullanılamaz hale getirildiğini, 117 EYP'nin imha edildiğini bildirdi. 

Hudut güvenliğinin, hudut birliklerince 7 gün 24 saat esasına göre sağlandığını vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

Suriye sınırında 832 kilometre beton duvar inşa edildi

"PKK/PYD-YPG terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde çok sayıda silah, mühimmat ve yasa dışı malzeme ele geçirilmiştir. Ayrıca sınır fiziki güvenlik tedbirleri kapsamında, Suriye sınırında 832 kilometre, İran sınırında 141 kilometre olmak üzere toplam 973 kilometre modüler beton duvar inşa edilerek hudut emniyet tedbirleri artırılmıştır. Hudut birliklerimizin imkan ve kabiliyetleri sürekli olarak geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirlerin alınması sağlanmaktadır." 

KARA, Ocak-Eylül döneminde Barış Pınarı harekat bölgesinde 813, Zeytin Dalı harekat bölgesinde 115, Fırat Kalkanı harekat bölgesinde 259 mayın ve EYP'nin  etkisiz hale getirildiğini de aktardı.

"400 binden fazla Suriyeli evlerine döndü"

Binbaşı Kara, İdlib ile ilgili olarak 5 Mart Mutabakatı ile sağlanan ateşkes sonrası bölgenin emniyetinin alındığına ve bölgede yaşanan insanlık dramına son verildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 400 binden fazla Suriyeli evlerine, yurtlarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde geri dönmüştür. Ateşkesin muhafazası, akan kanın durması, İstikrarın sağlanması yönünde elde edilen kazanımların korunması, yerinden edilen Suriyelilerin evlerine geri dönüşü ve yeni bir insanlık dramının yaşanmaması için gereken gayret gösterilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamdaki gelişmeler Rusya Federasyonu ile koordinasyon içerisinde yakından takip edilmekte ayrıca birliklerimizin güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır."


Azerbaycan Türklerinin haklı davasında yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edileceğini tekrarlayan Kara, Milli Mutabakat Hükümetinin daveti üzerine Libya'ya verilen askeri eğitim, yardım ve danışmanlık desteğine devam edildiğini kaydetti.

FETÖ ile mücadele

FETÖ ile mücadelenin ilgili kurumlarla koordineli olarak yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Kara, "Bu kapsamda yürütülen soruşturmalar neticesinde 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar toplam 20 bin 571 personel ihraç edilmiş, 3 bin 551 personel hakkında ise adli ve idari süreç devam etmektedir." bilgisini paylaştı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/321299/bir-ayda-134-terorist-etkisiz-hale-getirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.