Almanya’da "yoğun bakım yatakları yetersiz kalacak" uyarısı

Almanya’da yeni tip koronavirüs vakalarının artmasıyla "hastanelerde yoğun bakım yataklarının ve sağlık personelinin yetersiz kalacağı" yönünde uyarılar yapılıyor.
aa:text:20201102:22834722
|
02 Kasım 2020, Pazartesi - 13:55
Almanya’da "yoğun bakım yatakları yetersiz kalacak" uyarısı

Almanya Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass yaptığı açıklamada, "2-3 hafta içinde nisanda görülen en yüksek yoğun bakım hasta sayısı aşılacak. Bunu artık engelleyemeyeceğiz.” dedi.


Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneği Başkanı Uwe Janssens de bazı eyaletlerde boş yoğun bakım yatak sayısının azaldığını belirterek “Berlin eyaletinde yüzde 14, Bremen eyaletinde yüzde 17 oranında boş yatak var. İlkbahardaki durum, bugüne göre daha az dramatikti." değerlendirmesinde bulundu.

Alman hükümetinin sağlık bakım hizmetleri sorumlusu Andreas Westerfellhaus, daha sonra yapılabilecek ameliyatların ertelenmesini istedi.


Sağlık Bakanı Spahn eleştiriliyor

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, hastanelerde özellikle de yoğun bakımdaki personel yetersizliğine karşı önlemler almadığı için eleştiriliyor.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Baerberl Bas, sağlık çalışanlarının ve risk gruplarının daha iyi korunmasına ilişkin Sağlık Bakanlığının geliştirdiği stratejinin geç uygulamaya konulduğunu söyledi.

Bas, sadece hastanelerde değil yaşlı bakımevleri ve sağlık dairelerinde personel yetersizliği yaşanacağını kaydetti.

Haftalar öncesinde hastanelerde personelin yetersiz kalacağına ilişkin uyarılar yapıldığını anımsatan Sol Parti Milletvekili Achim Kessler de  “Bakan Spahn, bu uyarıları görmezden geldi." suçlamasında bulundu. 


Sağlık Bakanlığı ise yoğun bakım yatak sayısındaki sorumluluğun eyaletlerde bulunduğu, hastanelerdeki kapasitenin yönetilmesinin eyaletlerin görev alanına girdiğini savundu.

Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü, 1 Kasım itibarıyla ülkedeki yoğun bakım yataklarının yüzde 72’sinin dolu olduğunu bildirdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/324955/almanyada-yogun-bakim-yataklari-yetersiz-kalacak-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.