Ankara Üniversitesi depremde hayatını kaybedenler için anıt oluşturdu

Ankara Üniversitesi yönetimi, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin anısına rektörlük binasının bahçesine mabet ağacı fidanı dikti.
Büşra Bayrak
|
03 Kasım 2020, Salı - 12:10
Ankara Üniversitesi depremde hayatını kaybedenler için anıt oluşturdu

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlerin anısına dikilen mabet ağacı fidanları"İzmir Ağacı" adıyla anılacak ve önüne adının yazılı olduğu bir tabela konulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, deprem nedeniyle Türkiye'nin büyük bir üzüntü ve acı içerisinde olduğunu ifade etti. Ünüvar, devletin, sağlık çalışanlarının, kurtarma ekiplerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların deprem bölgesi için seferber olduğunu belirtti.

"Diktiğimiz fidanların anıt mahiyetinde yaşamasını istiyoruz"

Yaşanan acı olayın unutulmaması için bir anıt oluşturduklarını aktaran Ünüvar şunları kaydetti:

"Biz de İzmir'deki acının Ankara'da hafızalardan silinmemesi için Ankara Üniversitesi'nin kalbinde, rektörlüğümüzün önünde diktiğimiz bu fidanların anıt mahiyetinde yaşamasını istiyoruz. Dilerim bundan sonra hatırası acı olaylar olmadan fidanlarımızı dikelim. Gençlerimize de fidan dikmeyi alışkanlık haline getirmelerini tavsiye ediyorum. Milletçe başımız sağ olsun."

http://www.ankaramasasi.com/haber/327184/ankara-universitesi-depremde-hayatini-kaybedenler-icin-anit-olusturdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.