Formula 1 İstanbul Grand Prix'i için geri sayım

Intercity İstanbul Park'ta 13-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Formula 1 Türkiye Grand Prix'si hazırlıkları devam ediyor.
Büşra Bayrak
|
06 Kasım 2020, Cuma - 16:34
Formula 1 İstanbul Grand Prix'i için geri sayım

Motor sporlarının en prestijli organizasyonu olan Formula 1'de sezonun 14. yarışı için Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve takımlar Intercity İstanbul Park'ta çadırlara ve garajlara yerleşmeye başladı.

Pistteki asfalt, temizlik ve peyzaj gibi ana işler tamamlanırken, FIA'nın yürüttüğü grid çizgisi gibi çalışmalarda sona gelindi.

Yarış, 15 Kasım Pazar günü saat 13.10'da başlayacak

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si 15 Kasım Pazar günü saat 13.10'da başlayacak. Yarıştan 1 gün önce yapılacak sıralama turları ise 15.00'te gerçekleştirilecek.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın bu sezonki 14. etabı, İstanbul Park'ta 58 tur üzerinden düzenlenecek.

Türkiye'de 9 yıl sonra tekrar Formula 1 heyecanı

İlk olarak 2005'te Formula 1 takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix'si, 2011'e kadar yarışlara ev sahipliği yapmıştı. Yedi yıl boyunca F1 takviminde yer alan İstanbul, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle revize edilen 2020 takvimine 9 yıl sonra tekrar alındı.
Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak yaptığı açıklamada, bütün hazırlıkların bittiğini, sadece kozmetik süslemelerin yapıldığını söyledi.

"Bütün kamu kuruluşları çok yardımcı oldu"

"Yarışın reklam panoları konuluyor. Peyzajla ilgili ufak tefek temizlikler yapılıyor. Ama zaten ana işleri bitirmiştik." diyen Ak, "Ulaştırma Bakanlığımız asfaltımızı yeniledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün temizlik, peyzaj ve asfalt dışındaki onarımlarda bize çok yardımcı oldu. Valiliğimiz bütün bu organizasyonu çok güzel organize etti. Onların liderliğinde İstanbul'daki bütün kamu kuruluşları bize çok yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

"Formula 1 futboldan bile daha çok sevilen bir spora dönüştü"

Ak, 2 milyardan fazla insanın yarışı takip edeceğini belirterek şöyle devam etti:

"Formula 1 zaten en çok izlenen motor sporu ve genel olarak futboldan bile daha çok sevilen bir spora dönüştü. Biz İstanbul ve Türkiye'yi tanıtmak için yarışı getirmek istiyorduk. Başarılı olduğumuz için çok mutluyum. Şimdi geriye sarıyoruz. Son 1 hafta kaldı."

"Hamilton İstanbul'da şampiyonluk tacını giyebilir"

Formula 1'de sezon şampiyonunun İstanbul'da belli olabileceğini hatırlatan Ak, "Lewis Hamilton şu anda önde gidiyor ve matematiksel olarak henüz şampiyon değil. Bu yarışta alacağı puanlarla şampiyona bitmeden İstanbul'da şampiyonluk tacını giyebilecek. Bu bizim için çok önemli. Şu anda bütün takımların lojistik ekipleri geldi. İstanbul'a peşi peşine kargo uçakları iniyor. Feribotlardan tırlar çıkıyor. Aşağıda garajlar doldu. Takımlar da garajlara göre yerleştiler." şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki sene için görüşmelere devam ediyoruz"

Vural Ak,  önümüzdeki sene de Formula 1'in Türkiye'de yapılması için görüşmelere devam ettiklerini sözlerine ekledi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/344386/formula-1-istanbul-grand-prixi-icin-geri-sayim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.