Ankara Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım dolayısıyla birçok noktada tören düzenledi

Başkentliler 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle andı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anıtkabir'de düzenlenen anma törenine katılırken başkentin birçok noktasında tören düzenlendi.
Büşra Bayrak
|
10 Kasım 2020, Salı - 17:29
Ankara Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım dolayısıyla birçok noktada tören düzenledi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82. yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Başkent Ankara’da da saygı ve minnetle anıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anıtkabir'de düzenlenen anma törenlerine katılırken, tüm Başkentliler saat tam 09.05'te siren sesleri eşliğinde Ata'ya saygı duruşunda bulundu. Kent genelindeki otobüs durakları, billboardlar ve kent ekranları "Saygı ve Özlemle Anıyoruz" mesajının bulunduğu görsellerle donatıldı.

Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle anma törenlerine katıldı

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın merkez binada düzenlediği anma törenine Büyükşehir Belediyesinin tüm yöneticileri ve personel tam kadro katıldı.

Ankara Zabıtası'ndan Ankara İtfaiyesi'ne kadar Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle birlikte eş zamanlı olarak anma törenleri düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu anma programında Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla anma töreni sona erdi.

Ata’ya Ulus heykeli önünde saygı duruşu

Anma programlarından biri de Ulus Atatürk Heykeli önünde düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın katkılarıyla Adana'dan Ankara'ya gelen bisiklet sporcuları, Başkentlilerle birlikte 09.05'te Ata'ya saygı duruşunda bulundu.

Anma programına katılan Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Başkanı İzzet Altınsoy, "Adana'dan 10 kişi bisikletlerimizle Anıtkabir'e geldik. Büyük bir gurur ve mutlulukla bugün Atamızı ziyaret etmeye geldik. Bundan sonra da gelmeyi düşünüyoruz" dedi.

AŞTİ'de de özel anma programı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen anma programlarının adreslerinden biri de AŞTİ oldu.

BUGSAŞ Genel Müdürü Metin Alkaya'nın da katıldığı anma töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenler çaldı. Yolcuların da katıldığı anma töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 10 Kasım mesajı okundu.

Atatürk'ün çeşitli yerlerde ve yıllarda çekilmiş fotoğraflarından oluşan serginin açılışını yapan BUGSAŞ Genel Müdürü Metin Alkaya, her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yılda Atatürk'ü saygıyla ve özlemle andıklarını söyledi.

AŞTİ'de anma törenine katılan ve sergiyi gezen vatandaşlar ise duygu dolu anlar yaşadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştular:

Yeliz Hıdırlar: "Ata'mızı saygıyla anıyoruz. Bugün burada tesadüfen bulunduk. Sergiyi çok beğendik. Emeği geçenlerin eline sağlık."

Enes Kardaşlar: "Ülkemizin kurucusunun sadece bedeni yok aramızda. Onun da bir sözü var, 'Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır' diye. Bu sözü de çok doğru ben buna inanan bir Türk genciyim."

Zafer Çarşısı'nda Atatürk anısına sergi

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına Zafer Çarşısı Sanat Galeri'sinde "Tarihin Matem Sayfaları" isimli sergiyi Başkentlilerle buluşturdu.

Sergide 10 Kasım 1938 ile 1954 yılları arasında yayınlanmış olan gazete manşetlerinin bulunduğu sayfalar ve fotoğraflar yer alırken, serginini açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Bilgi İşlem Daire Başkanı İsmail Yıldırım, BELPA Genel Müdürü Ramazan Soy ile Başkentliler katıldı.

Sergiyi gezen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu serginin hazırlanışında emeği olan koleksiyoner Gürkan Gürbüz'e teşekkür ederek, "Ata'mızı kaybettiğimiz 1938 yılı 10 Kasım'dan itibaren naşının Anıtkabir'e nakledildiği 1953 yılına kadar yaşanmış olan 10 Kasım'lara ait gazetelerin yer aldığı bu sergiye vatandaşlarımızın ilgisinin de yoğun olacağı kanaatindeyiz. Ülkemizdeki ve Dünya'daki gelişmelerin de dikkatinizi çekeceğini umuyorum" diye konuştu.

Birbirinden özel ve tarihe ışık tutan fotoğrafların yer aldığı serginin 16 Kasım tarihine kadar açık kalacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt ise tüm Başkentlileri sosyal mesafe kurallarına uyarak sergiye beklediklerini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/355376/ankara-buyuksehir-belediyesi-10-kasim-dolayisiyla-bircok-noktada-toren-duzenledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.