AK Parti'li Yıldız'dan Ayşenur Arslan'a tepki

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın "bani" çıkışına tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
11 Kasım 2020, Çarşamba - 10:15
AK Parti'li Yıldız'dan Ayşenur Arslan'a tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’nci yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne  "Vefatının 82’nci seneyi devriyesinde İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz." diye yazdı.

Ayşenur Arslan'n bani rahatsızlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı "bani" ifadesi Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ı rahatsız etti. Bani ifadesinin 'kurucu' anlamına geldiğini belirten Arslan, "Peki siz bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak neden kurucu demezsiniz de bani derseniz? Bu sizin Türkçe'den çok Arapça'ya sevdalı olmanızda mı kaynaklanır? Yoksa Atatürk'ün bu ülkenin kurucusu olduğunu söylememe ihtiyacında mı kaynaklanır?" diye sordu.

Zeynep Yıldız: En büyük hobileri hoşnutsuzluk çıkarmak

Arslan'ın bu çıkışına AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız'dan yanıt geldi. Yıldız, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Halk TV teyzelerinin siyasi tercihlerimiz üzerindeki etkisi konulu bir sosyolojik araştırma halen yapılmadı mı?
Her durum ve şarttan bir hoşnutsuzluk çıkarmak en büyük hobileri. Kronik hoşnutsuzlar. Ayrıca “bâni” çok güzel bir kelime, kullanın." ifadelerine yer verdi.

  
http://www.ankaramasasi.com/haber/356684/ak-partili-yildizdan-aysenur-arslana-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.