Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Albayrak ve kabine açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak'a teşekkür etti. Erdoğan, kabine değişikliği iddialarını da yalanladı.
Ankara Masası
|
11 Kasım 2020, Çarşamba - 14:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Albayrak ve kabine açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliyeye Bakanlığı görevinden istifa etmesine ve kabine değişikliği iddialarına değindi.

Erdoğan'dan Berat Albayrak'a teşekkür

 "Önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve daha sonra Hazine ve Maliye Bakanımız olmak üzere ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak'a şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreç içerisinde özellikle de 2 sismik araştırma 3 tane de sondaj gemisini dünyadaki ekonomik sıkıntıların yaşlandığı dönemde bunu fırsata dönüştürmek sureti ile ülkemize kazandırması finans yönetimi bakımında önemli bir başarıydı. Ve kendisi sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını istedi. Biz de bu talebi kabul ederek yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atamış olduk." ifadelerini kullandı.

Kabine değişikliği iddialarını yalanladı

Geçtiğimiz cuma günü de Merkez Bankası Başkanlığı'na Naci Ağbal'ı atadıklarını hatırlatan Erdoğan sözlerinin devamında kabine değişikliği iddialarına değindi. Erdoğan, "Bugünlerde yeniden tedavüle sokulan kabine değişikliği için boş tamamen masa başında uydurulan haberler. Bizim medyanın işi gücü yok. Acaba ne yapalım da hükümeti rahatsız edelim. Ya da ne yapalım da ülkenin kulağına kar suyu kaçıralım. Tayyip Erdoğan, masa başı kalemşörlerin yazdıklarına amel etmez. Siz yazacaksınız ya da televizyonlar da konuşacaksınız, ben de onlarla mı amel edeceğim? Siz 18 yıl içinde böyle bir şey gördünüz mü? Biz böyle bir adım atmayız, attıramazsınız. Biz buralara bu makalelerle gelmedik, bu kalemlerle gelmedik. Biz tam tersine bu kalemşörlerle savaşa savaşa bu makama geldik." şeklinde konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/357468/cumhurbaskani-erdogandan-albayrak-ve-kabine-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.