Akşener'den Özdağ'ın ihracına ilk değerlendirme

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'den istifa eden Adana milletvekili İsmail Koncuk ve partiden ihraç edilen Ümit Özdağ ile ilgili değerlendirme yaptı.
Büşra Bayrak
|
16 Kasım 2020, Pazartesi - 18:14
Akşener'den Özdağ'ın ihracına ilk değerlendirme

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun iade-i ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Meral Akşener, İsmail Koncuk'un istifasıyla Meclis'teki milletvekili sayılarının 36 ya düştüğünü belirtti.

Akşener, her istifaya üzüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Sade bir üyemizin dahi istifa etmesi bizi üzer"

“Bütün bunların her birine elbette çok üzülüyorum. Her bir milletvekili arkadaşımızı bir kenara bırakın normal bir üyemizin, sade bir üyemizin dahi istifa etmesi, partimizle yolunu ayırması son derece bizleri üzen bir durumdur. Ama benim bir özelliğim var. Bu irade beyanında bulunmuş hiçbir arkadaşımın yani istifa ile ilgili irade beyanında bulunmuş – ilk olmadı bizde biliyorsunuz- hiçbir arkadaşımızı incitecek herhangi bir söz, kelime sarf etmedim. Aynı noktada durmaya devam edeceğim."

"Keşke böyle olmasaydı"

Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın ihracını da şöyle değerlendirdi:

"Sayın Özdağ konusu ise keşke böyle olmasaydı. Ama Sayın Özdağ’ın beni, partimizi ve başkanlık divanının neredeyse yarısını ilzam eden iftira boyutundaki pek çok söylemi nedeniyle kendisine Merkez Disiplin Kurulu partiden ihraç etme kararı vermiştir. Bizim MDK’mızın özelliği şu: Bütün yazışmaları, özel kalemi vesaire her şeyi ayrıdır. Hem Meclis’teki arkadaşlarımızın hem Disiplin Kurulunda görev alan arkadaşlarımızın hem de Kongrede seçilen MDK’mızın bir araya gelip aldığı bir karardır. Şu anda ayrıntılarını gerçekten bilmiyorum. Herkes için hayırlı olsun diyorum ama üzüldüğümü ifade etmek isterim.”
http://www.ankaramasasi.com/haber/369879/aksenerden-ozdagin-ihracina-ilk-degerlendirme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.