Bakan Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin "Bir Belediye Başkanı beğenmediği projeyle ilgili eleştirilerini ortaya koyabilir ancak belediye imkanlarıyla afiş asmaya kaynak ayıramaz" dedi.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2020, Salı - 00:14
Bakan Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul projesine karşı açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, proje aleyhine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 'kurumsal kimliği' kullanılarak afişler bastırılması ve şehrin değişik yerlerine astırıldığı, bunun üzerine 17 Ağustos 2020 tarihli onay ile konunun araştırılması, gerekiyorsa sorumlular hakkında ön inceleme yapılması amacıyla Mülkiye Müfettişi görevlendirildiği ifadeleri yer almıştı.


"Afiş asmaya kaynak ayıramaz"

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmaya ilişkin "Bu devlet projesidir. Elbette bir Belediye Başkanı beğenmediği projeyle ilgili eleştirilerini ortaya koyabilir ancak belediye imkanlarıyla afiş asmaya kaynak ayıramaz. Bu benim kuralım değil." dedi.



"Çizgi çekilmesi gereken alan burası"

Bakan Soylu sözlerine şunları ekledi;

Buradaki mesele şu elbetteki bir belediye başkanı kendi bulunduğu alanla ilgili eğer bu projeyi beğenmiyorsa, hükümet kamu yatırımıysa da  bununla ilgili değerlendirmelerini hatta eleştirilerini ortaya koyabilir. Belediye başkanları iktidar partileri muhalefet partileri eleştirilerini ortaya koyabilir. Ancak belediyenin kendi imkanlarını kullanarak, belki çizgi çekilmesi gereken alan burası. Belediyenin kendi imkanlarını kullanarak, buna kaynak ayıramaz. bu benim kuralım değil. Keşke böyle yapılmasın diyen varsa Türkiye Büyük Millet Meclisi orada. Biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde birçok kanun çıkıyor. Özellikle siyasi partilerin uzlaşmasıyla çıkan birçok kanun var. Orada bunu değiştirirler bizim gibi uygulayıcıların da ellerini kolaylaştırırlar.



"Bu bir tehdittir tehlikedir"  

Diyebilirler ki hayır kardeşim biz bundan sonra kamu kaynaklarını, belediye kaynaklarını bir projenin değillemesi için yani yürümemesi için kullanabiliriz. Bend şunu söylüyorum o zaman Türkiye'nin haline bakarız. Yani kamu kaynakları siyasi tartışmaların ana konusu haline gelir ki bu bir tehdittir tehlikedir.
http://www.ankaramasasi.com/haber/370200/bakan-suleyman-soyludan-ekrem-imamoglu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.