Ateş Kara hastanelerdeki doluluk oranını açıkladı

Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerin çok dolu olduğunu söylerken, kısıtlama kararının biraz geç kaldığını ifade etti.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2020, Çarşamba - 20:58
Ateş Kara hastanelerdeki doluluk oranını açıkladı
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgını nedeniyle yoğunluk yaşanan hastanelerdeki son durumu açıkladı.

"Hastaneler çok dolu"

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın "Hastaneler ne durumda? Çok dedikodu var, hastanelerde yer kalmadı, bir kişi bile yok, koridorlarda sedyeler var farkında değilsiniz, gibi laflar geliyor. Doğru mu bu?"  sorusuna Ateş Kara "Hastanelerin çok yoğun olduğunu söylememiz lazım. Yatakların çok dolu şekilde olduğunu söylememiz lazım. Ama o söylediniz şekilde mi derseniz, benim bildiğim Ankara için söylüyorum bunu, İstanbul ve Bursa'nın da çok yoğun olduğunu biliyorum. O nokta Türkiye değil. Ama bu o noktalara gelmeyeceğiz, rahat olalım anlamına gelmemesi gerekiyor."cevabını verdi.

"Daha iyi olabilirdi"

Kısıtlamaların bir hafta önce gelseydi daha etkili olacağını belirten Kara "Zaten önlemleri erken almak gerekiyor. Biz belki belli kısıtlamaları bir hafta önce yapsaydık bir miktar daha iyi olabilirdi. Ama uyabilir miydik bu kurallara, kendi özgürlüğümüzü, kendi istediğimiz gibi belirli alanlarda kısıtlayabilir miydik, bunu yapsaydık daha iyiydi.Ama bugün halen geç değil." ifadelerini kullandı. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/373576/ates-kara-hastanelerdeki-doluluk-oranini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.