Bilkent Üniversitesi sokağa çıkma yasağında da sınavların yüz yüze olacağını açıkladı

Bilkent Üniversitesi, 20 yaş altı öğrencileri için önemli bir duyuru yaptı. Üniversite yönetimi sokağa çıkma yasağında öğrencilerin yüz yüze sınava girebilmeleri için özel izin alınacağını belirtti.
Büşra Bayrak
|
19 Kasım 2020, Perşembe - 18:51
Bilkent Üniversitesi sokağa çıkma yasağında da sınavların yüz yüze olacağını açıkladı
Koronavirüs vaka sayılarının artış göstermesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlarla bazı kısıtlamalara gidildi. Bu kısıtlamalardan biri de 20 yaş altı için oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 20 yaş altının 13.00 – 16.00 saatleri dışında sokağa çıkamayacağı belirtildi. 



Genelgenin yayınlanmasının ardından Bilkent Üniversitesi, İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerine mail atarak 20 yaşını doldurmamış olan öğrencilerinin birkaç gün içerisinde yapılması planlanan sınavlara katılım sağlamaları için özel izin alacaklarını duyurdu.

Üniversite yönetimi sınav bilgisi konulu mailinde şu ifadelere yer verdi:

“Bilkent Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerinden henüz 20 yaşını doldurmamış olup 18.11.2020 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca sokağa çıkma yasağı kapsamında olanlara, kampüste yapılacak CAT ve ECA sınavlarına katılımlarını sağlamak için ilgili günlere 12:00-18:00 saatleri arası Ankara içinde geçerli olacak bireysel izin yazısı çıkartılacaktır. Bilkent Üniversitesi yurtlarında kalan öğrenciler yazılı izin gerekmeksizin sınavlara gidebilecektir.”

Öğrenciler sosyal medya hesapları üzerinden üniversite yönetimine tepki gösterdi.
#BilkentCoronaYayiyor
hashtagiyle Twitter'da gündem oluşturan öğrenciler şunları kaydetti: 




http://www.ankaramasasi.com/haber/375235/bilkent-universitesi-sokaga-cikma-yasaginda-da-sinavlarin-yuz-yuze-olacagini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.