Ağdam’da 27 yıl sonra ilk namaz

27 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Ağdam'a Azerbaycan bayrağı dikilirken, Cuma Camii’nde ezan okundu.
IHA-20201120AW170995
|
20 Kasım 2020, Cuma - 23:05
Ağdam’da 27 yıl sonra ilk namaz

İşgal altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon başlatan Azerbaycan, Rusya'nın ara buluculuğuyla Ermenistan ile imzalanan anlaşmayla topraklarına kavuştu.

Ermenistan'ın boşalttığı topraklarına giriş yapan Azerbaycan askerleri son olarak Ağdam'a girdi. Kritik konumda olan Ağdam'a Azerbaycan bayrağı dikildi.

"Mayın temizleme yapılıyor"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan birliklerinin Ağdam yönündeki güvenli ilerleyişini sağlamak için geceden itibaren mayın temizleme, mühendislik ve tahkimat çalışmaları yapıldığı aktarılırdı. Savunma Bakanlığı, askeri konvoyun güzergahı boyunca yolların kullanıma hazır hale getirildiğini belirtti.

"Tam kontrol sağlandı"

Bakanlık, Azerbaycan ordusuna bağlı birliklerin ve zırhlı araçların bölgeye konuşlandırılması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğü ve Ağdam bölgesinin Azerbaycan ordusunun tam kontrolü altında olduğunu aktardı. 

Açıklamada, Ağdam’ın merkezinde Azerbaycan bayrağı dikildiği ve milli marşın çalındığı vurgulandı.

27 yıl sonra ezan okundu

Ermeni işgalinden kurtarılan Ağdam’daki Cuma Camisi'nde yapılan temizlik çalışmalarının ardından 27 yıl sonra ilk ezan okunurken Cuma namazı kılındı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/377077/agdamda-27-yil-sonra-ilk-namaz

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.