Makbule Sarı cinayetinin detayları

Ordu’nun Korgan ilçesinde, el, ayak ve ağzı bağlanmış, çarşafa sarılı halde evinde ölü bulunan 74 yaşındaki Makbule Sarı’nın cinayet zanlılarının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Cinayet, başsavcılığın titiz çalışmasıyla kısa sürede aydınlatıldı.
IHA-20201122AW171809
|
22 Kasım 2020, Pazar - 09:52
Makbule Sarı cinayetinin detayları

Korkunç olay, 14 Kasım tarihinde Sarıaliç Mahallesi’nde yaşanmıştı. 74 yaşındaki Makbule Sarı, el ve ayakları domuz bağı ile bağlanmış, ağzı kapatılarak bir çuval içerisinde çarşafa sarılı vaziyette ölü olarak bulunmuştu. Korgan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Makbule Sarı’ın evinin yakınlarında daha önceden işçi olarak çalışmış Hayrettin Görgülü ile Serkan Uluz’un olay tarihine yakın zamanlarda şüpheli hareketleri tespit edildi.

Kamera kayıtları saniye saniye incelendi

Soruşturma seyri 2 şüpheli üzerine yoğunlaştırıldı. Şahısların farklı yerlerdeki güvenlik ve MOBESE kamerası görüntüleri temin edildi. Saatlerce süren görüntüler titizlikle incelenerek şüpheliler mercek altına alındı. Şüphelilerin Makbule Sarı’nın evinden aldıkları değerlendirilen bir çuval fındık ve televizyonu taşırken çekilen görüntülerine ulaşıldı. Şüpheliler bir diğer görüntüde kiraladıkları araçla kameralara yansıdı. 


Cinayet zanlılarından itiraf

Toplanan deliller sonrasında 2 şüpheli geçtiğimiz günlerde yakalanarak gözaltına alındı. Makbule Sarı’nın evine beraber girdikleri tespit edilen dayı ve yeğen cinayeti itiraf etti. Cinayet zanlıları emniyetteki ifadelerinde de 600 TL para, televizyon ve bir çuval fındık aldıklarını söyledi.

Cezaevine gönderildiler

Dün emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüpheliler ‘nitelikli kasten öldürme, nitelikli yağma, nitelikli kişi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/379664/makbule-sari-cinayetinin-detaylari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.