Fahri Yıldırım, Azerbaycan'ın 10 Kasım kararını değerlendirdi

CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, Azerbaycan'ın 10 Kasım Zafer Günü'nü 8 Kasım olarak değiştirmesi hakkında "İsabetli, bizi mutlu eden bir karar." değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2020, Perşembe - 17:44
Fahri Yıldırım, Azerbaycan'ın 10 Kasım kararını değerlendirdi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Zafer Günü" olarak belirlenen 10 Kasım tarihini, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat gününe denk geldiği için, Şuşa'nın işgalden kurtarıldığı gün olan 8 Kasım tarihiyle değiştirdi.


"Her yurttaş 10 Kasım’da hüzün duyar"  

Konu hakkında görüşü sorulan CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, 

"İki devlet tek millet sloganını söylüyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayan her yurttaş 10 Kasım’da hüzün duyar. Atatürk’ün önünde, Cumhuriyet ve Kemalist devrimlerin önünde eğilir. Bizim 10 Kasım’da kardeş bir ülkemizin zafer bayramını kutlamaya katılmamız mümkün değil." dedi.

"Ofluoğlu'nun açıklamalarını doğru buluyorum"

İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu'nun Azerbaycan'a yönelik 10 Kasım tepkisi hatırlatılan Yıldırım, "İYİ Parti ilçe başkanımızın yaptığı değerlendirme bu ülkenin bir yurttaşı olarak doğru bir değerlendirme. 10 Kasım bizim için hüzündür, kederdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybettiğimiz gündür. Biz o gün kutlama yapmayız. İçimize kapanırız. Kemalist devrimlerin anılarıyla yaşar ulu önderin önünde saygıyla eğiliriz." şeklinde konuştu.

"Karar bizi mutlu etti"

Yıldırım tarih değişikliği için "Doğru yapıyorlar" değerlendirmesinde bulunarak şu şekilde devam etti: "Eğer tek millet iki devletsek bizim liderimize, yüz yılın dahisine, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusuna saygılarından dolayıdır. 8 Kasım olarak değiştirmeleri isabetli bir karardır. Bizi mutlu eden bir karardır. 10 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir yurttaşı saygı, sevgi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sadakatle bağlılığını, onu kaybettiğimiz günün hüznünü yüreğinde yaşattığı için hiçbir kutlamaya katılamaz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/418987/fahri-yildirim-azerbaycanin-10-kasim-kararini-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.