AK Parti'den belediyelere "Maske" talimatı

Ankara Masası
|
08 Nisan 2020, Çarşamba - 16:02
AK Parti'den belediyelere "Maske" talimatı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, partisinin belediye başkanlarına yeni bir talimat gönderdi. Talimatta, kullanılan maskelerin doğaya zarar vermemesi ve halk sağlığı açısından risk oluşturmaması için belirli noktalara tıbbi atık kutuları yapılması istendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Partili belediyelerin kullanılan maskelerin doğaya zarar vermemesi ve halk sağlığı açısından risk oluşturmaması için belirli noktalara tıbbi atık kutuları koymasını istedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin imzası ile AK Parti Belediye Başkanlarına gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi;

"Türkiye; dünyanın en güçlü sağlık altyapısına sahiptir. Devletimiz, zamanında atılan adımlarla gerek doktor gerek sağlık personeli gerekse tıbbi ekipman anlamında örnek bir durumdadır. Bunun yanı sıra dünyada maske savaşları yaşanırken Türkiye Cumhuriyeti maskeleri ücretsiz olarak vatandaşlarının kapısına kadar ulaştırmaktadır.

Nihayetinde maskeler kullanıldıktan sonra tıbbi atık mahiyetindedir. Bu çerçevede gelişi güzel doğaya ve çöplere atılan maskeler, hem çevreyi hem doğayı hem de halk sağlığını tehdit etmektedir. Bu noktada, Covid-19 ile mücadele sırasında yaptığı çalışmalarla herkesin takdirini kazanan AK Belediyelerimizden beklentimiz, maskelerin güvenli bir şekilde atılacağı tıbbi atık kutularının ivedi bir şekilde şehirlerimizde yerini almasıdır. Covid-19 ile mücadelenin aksamaması adına tıbbi atık kutularının hızlı bir şekilde hizmete sunulması, bunların güvenlik şartlarını sağlayan personel tarafından sıklıkla toplanması ve akabinde uygun bir şekilde bertaraf edilmesi elzemdir..."

http://www.ankaramasasi.com/haber/4310/ak-partiden-belediyelere-maske-talimati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.