Polisin 'dur' ihtarına uymayan şahıslar kaçarken kaza yaptı

Bursa’da sokağa çıkma kısıtlamasının bitimine yarım saat kala polisin ‘dur’ ihtarına uymayan araç kovalamaca sonunda yakalandı. Araç içindekilerinden bir kişi "Uyuşturucunun etkisiyle kaçtım" diyerek kendini savundu.
IHA-20201211AW187764
|
11 Aralık 2020, Cuma - 08:00
Polisin 'dur' ihtarına uymayan şahıslar kaçarken kaza yaptı
Olay, Nilüfer ilçesi Orhaneli yolunda 05:30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nilüfer bağlı Beşevler Mahallesi civarı devriye görevi yürüten bekçiler, sokağa çıkma kısıtlamasının bitimine yarım saat kala seyir halinde olan 
16 ABH 778 plakalı kamyoneti durdurmak istedi. Bekçinin ihtarına uymayan sürücü kamyonetle kaçmaya başladı. 

Ablukaya alınan caddeyi görünce kaza yaptı

İhbar üzerine Orhaneli ilçesi yolu caddesi ablukaya alındı. Kaçan araç sürücüsü bir süre sonra kaza yaptı. Araçta bulunan 4 kişiyi kıskıvrak yakalandı. Ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücü Muharrem D., gazetecilerin neden kaçtın sorusuna, "Uyuşturucunun etkisiyle kaçtım" cevabını verdi. 

Beş gün arayla aynı suçtan üçüncü kez ceza yedi

Sürücüyle birlikte araçta bulunan İsa D., Mert O., ve Halil İ.E’ye sokağa çıkma kısıtlaması ve maske kuralına uymamak, dur ihtarına uymamak, trafiği tehlikeye düşürmek gibi suçlardan toplamda  27 bin 200 TL para cezası uygulandı. İsa D.'ye 5 gün önce de sokağa çıkma yasağı ve maske kurallarını ihlalden ceza kesildiği anlaşıldı.

Muharrem D., İsa D., Mert O., ve Halil İ.E., araçta uyuşturucu madde bulundurma suçundan gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/433589/polisin-dur-ihtarina-uymayan-sahislar-kacarken-kaza-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.