Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Ankara Masası
|
15 Temmuz 2020, Çarşamba - 17:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen yemekli programda şehit ailelerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden şehitlik nedir, şehadet nedir bilmeyen, emanete hürmet göstermeyen kifayetsizlere kulak asmamanızı bilhassa rica ediyorum." dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen yemekli programda şehit ailelerine hitap etti. "Ben sizlerden özellikle bir hususa dikkat etmenizi rica ediyorum." diyerek şehit yakınlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlik ve gazilik her türlü siyasi hesabın üstündedir, öyle olmalıdır. Vatanımız için canını veren her şehit, canını vermeye göze alan her gazi, bu milletin ortak değeridir. Hiç kimsenin bu değerlerimiz arasında ayrımcılık yapmasına müsaade edemeyiz." dedi.

İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "15 Temmuz gecesi darbeciler ile anlaşıp, tankların arasından kaçarak, kendi belediye başkanının evine sığınanların, kendi ikballeri uğruna her mesele gibi bunu da istismar etmeye çalıştığını görüyoruz. Ortaya attıkları safsatalar ile şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Oysa devletimiz, her türlü sıkıntısında ve ihtiyacında, şehit yakınlarımızın ve gazilerin yanındadır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde devam etti: Milletimiz hain darbe girişimi sonrasında düzenlenen bağış ve kampanyalar ile şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmıştır. Şehit yakınlarımız ile gazilerimizin ihtiyaçları için kullanılmak üzere burada 340 milyon lira civarında bir yardım toplanmıştır. Biz de toplanan yardımların amacına ve bağış şartlarına uygun şekilde kullanımını temin için, geçen sene Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nı kurduk. Vakfımız, her ne kadar birileri yıpratmaya çalışsa da kurulduğu günden beri, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için gayret gösteriyor.

Sizlerden şehitlik nedir, şehadet nedir bilmeyen, emanete hürmet göstermeyen kifayetsizlere kulak asmamanızı bilhassa rica ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/43641/cumhurbaskani-erdogandan-kilicdarogluna-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.