Koronavirüs mutasyona uğradı, artık daha hızlı yayılıyor

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüsün mutasyona uğradığını duyurdu. Hancock, yeni koronavirüsün daha hızlı yayıldığını sözlerine ekledi.
Ankara Masası
|
14 Aralık 2020, Pazartesi - 19:09
Koronavirüs mutasyona uğradı, artık daha hızlı yayılıyor
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da düzenlediği basın toplantısında dünyada korku yaratacak açıklamalarda bulundu.

Hancock,koronavirüsün mutasyona uğradığını, koroanavirüsün artık daha hızlı yayıldığını söyledi.

"DSÖ'ye gerekli bilgilendirme yapıldı"

Yeni koronavirüsün aşı çalışmalarına olumsuz bir etkisinin olmasını beklemediklerini ifade eden Hancock "İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, "Son birkaç gündür mevcut varyasyondan daha hızlı yayılan yeni bir koronavirüs mutasyonu belirledik.
Yeni varyaysyonda virüsün saldırganlığı daha da artmış gözüküyor ancak bu mutasyonun mevcut aşılara olumsuz bir etkisinin olmasını beklemiyoruz. Konu ile alakalı Dünya Sağlık Örgütü'ne gerekli bilgilendirme yapıldı." dedi.

Yeni türün ne kadar etkili olduğu henüz bilinmiyor

Londra ile Essex ve Hertfordshire'ın bazı bölgelerinin çarşamba günü 00.01'den itibaren en sıkı önlemlerin yer aldığı 3. kademeye geçeceğini açıklayan Hancock, bu yerlerde görülen artışta yeni türün ne kadar etkili olduğunu henüz bilmediklerini ifade etti.  

Virüsün sadece gençler değil 60 yaş üstündekiler arasında da yayıldığına dikkati çeken Hancock, "Gidişatı değiştirmek için şimdi harekete geçmeliyiz çünkü boşa harcayacak bir an yok." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/442403/koronavirus-mutasyona-ugradi-artik-daha-hizli-yayiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.