Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna Millet İttifakı'na işaret ederek cevap verdi.
Ankara Masası
|
18 Aralık 2020, Cuma - 09:05
Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması
TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sırasından AK Parti sıralarına yönelik Cumhurbaşkanlığı adaylığı çıkışı ile dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyonda konu hakkındaki soruya Millet İttifakı'na işaret ederek cevap verdi.

"Ben cumhurbaşkanı adayı olacağım derseniz"

Henüz Millet İttifakı olarak bir araya gelip adaylık konusunu görüşmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir ittifak yapmışsanız, bu ittifakı dışlayıp bağımsız hareket ederseniz, yanlış yapmış olursunuz. Millet İttifakı liderleri olarak oturup önce şunu netleştirmeliyiz; tek bir adayla mı yola çıkacağız, her parti kendi adayıyla mı yola çıkacak? Bunu netleştirmeden, ben cumhurbaşkanı adayı olacağım derseniz, ittifakın öngördüğü demokratik standartları dışlamış kişi olursunuz." dedi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Bütçe görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, AK Parti sıralarından “Aday ol” seslerinin yükselmesi üzerine "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" demişti. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/456979/kilicdaroglundan-cumhurbaskanligi-adayligi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.