Ankara'da taksi ücretlerine zam geldi

Başkentte taksi tarifelerine, yüzde 8 ila yüzde 10 oranlarında zam geldi. Artık Ankara’da taksilerin ‘bindi indi’ ücreti 10 liradan 12 liraya çıktı.
Büşra Bayrak
|
18 Aralık 2020, Cuma - 17:20
Ankara'da taksi ücretlerine zam geldi
Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Cevdet Kavlak, başkentte taksi ücretlerine yüzde 8 ila yüzde 10 oranlarında zam yapıldığını Ankara Masası’na açıkladı.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) tarafından alınan karar ile başkentte taksilere bugün itibariyle zam yapıldığını belirten Cevdet Kavlak, yeni ücret tarifesinin saat 20:00 itibariyle geçerli olacağını aktardı.

"Taksi metre açılışımız 4,60TL idi 5 TL oldu"

Esnafın pandemi nedeniyle yaşadığı sıkıntıların ardından akaryakıttaki fiyat artışının taksi ücretlerindeki zammı kaçınılmaz hale getirdiğini belirten Kavlak, yeni tarifeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Taksi metre açılışımız 4,60 TL idi 5 TL oldu, bindi indi 10 TL idi 12 TL oldu. Kilometre ücreti de 3,40’dan 3,70 liraya çıktı. Bugün 20.00 itibariyle uygulamaya girecek. Akaryakıtta zam yapıldı, zaten pandemi yüzünden sıkıntılar vardı, esnafımız çoğu zaman çalışamaz oldu. Bu zam kaçınılmaz olmuştu.”

Öte yandan fiyat artışı ile ilgili konuşan bir taksici esnafı, zamdan memnun olmadıklarını dile getirerek, "Şu pandemi sürecinde zam yapılacak zaman değildi. Zaten müşterimiz azdı olan müşteride küçük bir artış dahi olsa zamdan korkup gelmeyecek. 3-5 müşterimiz var onları da kaçıracağız. Bir de taksi metrelere ayar yaptıracağız 480 TL para vereceğiz keşke zam yapmasalardı.” dedi

http://www.ankaramasasi.com/haber/458350/ankarada-taksi-ucretlerine-zam-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.