Kılıçdaroğlu'nun Ayasofya'daki namaza katılmama nedeni

Ankara Masası
|
21 Temmuz 2020, Salı - 15:18
Kılıçdaroğlu'nun Ayasofya'daki namaza katılmama nedeni

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ayasofya'da kılınacak namaza katılmama gerekçesi belli oldu. CHP kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun "İbadet Allah için yapılır, siyaset için değil" görüşünde olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş’ın aradığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ayasofya davetini geri çevirdiği belirtildi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin gündeme getirdiği gelişme ardından Kılıçdaroğlu'nun namaza katılmama gerekçesi belli oldu.

Daveti doğrulayan CHP kaynakları "Davet için teşekkür eden Sayın Genel Başkanımız, ibadetin kameralar önünde gerçekleştirilmesini hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, daveti geri çevirdi. Bilindiği üzere Sayın Genel Başkanımız, Adalet Yürüyüşü sırasında Ramazan Bayramı namazını da küçük bir köy camiinde, kameralara kapalı bir ortamda kılmıştı. Bunun temel sebebi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ibadet Allah için yapılır, siyaset için değil” düşüncesine inanmasıdır." dedi.

Öte yandan banzer daveti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kabul etmişti. Ancak yakın korumasının koronavirüs testinin pozitif çıkması ardından kendini karantinaya alan Akşener'in programa katılıp katılmayacağına doktoru karar verecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/46347/kilicdaroglunun-ayasofyadaki-namaza-katilmama-nedeni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.