Kılıçdaroğlu'ndan Erbaş'a tepki

Ankara Masası
|
28 Temmuz 2020, Salı - 14:31
Kılıçdaroğlu'ndan Erbaş'a tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ndeki hutbe sırasında kullandığı ifadeler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Atatürk olmasa camilerde ezan okunmazdı." dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP liderinin hedefinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ndeki hutbe sırasında kullandığı ifadeler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş vardı.

İstanbul işgal edildiğinde İngiliz Muhipler Cemiyeti'nin kurulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bir sürü yandaşlar geliyor oraya, dönemin sarayı her türlü desteği veriyor. Mustafa Kemal için idam fermanı çıkarılıyor. 'Neden Türkiye'yi kurtarıyorsun, bak ne güzel keyfimiz yerinde' diye. Sevr anlaşmasını imzaladılar. Rıfat Börekçi de dönemin Diyanet İşleri Başkanı'ydı. O da şeyhülislamın tam aksine fetva verdi." dedi.

"Tarihi bilmeden belli koltuklara oturursanız kendi tarihinizi reddetip yabancıların size dayattığı tarihi öğrenirseniz siz o koltuğa layık değilsiniz." diyen CHP lideri, "Çıkacaksınız öyle bir konuşma yapacaksınız ki haddinizi aştığınızı bilecek ve geri almak için çaba harcayacaksınız. Bu o koltuğun hakkını veremiyorsun demektir. Sen erdemli, dürüst değilsin. O kişi bilmeli Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bugün o camilerin hiçbirinde 5 vakit ezan okunmazdı. Bunu biliyor musun sen." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Lanet sözcüğü, sevgi, hoşgörü varken kullanılır mı? Belki lanet sözcüğünü Erdoğan için kullanmış olabilir onu da söylesin. Buna rağmen bu sözcüğü bir din adamının kullanması doğru değildir. Dua okunur, e okusaydın o zaman. Ağzını kapatan mı vardı? Bunlar tarihin de gerçeğin de ne olduğunu bilmiyorlar. O koltuğun kendisine paye vereceğini sanıyorlar. O koltuğu sadece ve sadece kirletiyorsunuz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/50359/kilicdaroglundan-erbasa-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.