İlhan Cihaner: CHP Genel Başkanlığı'na adayım

Ankara Masası
|
23 Temmuz 2020, Perşembe - 10:22
İlhan Cihaner: CHP Genel Başkanlığı'na adayım

CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, partisinin 37. Olağan Kurultayı için Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı. Cihaner, "Liderin partisine değil halkın partisine ihtiyacımız var." dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği 37. Olağan Kurultay'ı için geri sayım başladı. CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, kurultay öncesi Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı.

CHP'nin bugünkü en güçlü organının parti meclisi olması gerektiğini ifade eden Cihaner, "Liderin seçtiği parti meclisi değil, üyelerin seçtiği parti meclisinin temsilci liderlere ihtiyaç var. Liderin partisine değil halkın partisine ihtiyacımız var. Başta ön seçim olmak üzere parti içi demokratik mekanizmaların daha çok güçlendirildiği bir parti yönetimi anlayışına ihtiyacımız var. Liderin aldığı kararları uygulayan milletvekillerine değil, üyelerin, delegelerin, milletvekillerinin karar alma süreçlerine katıldığı MYK ve parti meclisine ihtiyacımız var." dedi.

CHP genel başkanlığının dünyayı değiştirebilecek bir konumda olduğunu vurgulayan Cihaner, "Önce partimizi, sonra ülkemizi sonra da dünyayı değiştirmeye talibiz. Partide ortak karar ülkede ortak karar, partide demokrasi ülkede demokrasi, partide özgürlük ülkede özgürlük, partide eşitlik ülkede eşitlik, asıl ihtiyacımız olan ise cesaret cesaret cesaret" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/47246/ilhan-cihaner-chp-genel-baskanligina-adayim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.