Mamak'ta sokak hayvanları sahipsiz değil

Mamak Belediyesi, yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında yemek ve temiz su bulmakta sıkıntı çekecek sokak hayvanları için tedbir aldı.
Büşra Bayrak
|
03 Ocak 2021, Pazar - 14:43
Mamak'ta sokak hayvanları sahipsiz değil

Hayvan Dostu Belediyecilik anlayışıyla sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve tedavilerini üstlenen Mamak Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yılbaşında alınan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması için harekete geçti. 

Sokak hayvanlarının yiyecek ve temiz su ihtiyacını karşılamak için tedbir alan Mamak Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri ekipleri, oluşturduğu besleme noktalarında rutin çalışmalarını dört gün boyunca sıklaştırdı. Ayrıca olası hayvan yaralanmaları için nöbetçi veteriner bulundurulurken, besleme odaklarının yanı sıra mama kutularına mama ve su bırakılıyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bu zor günlerde doğal hayattaki köpek, kedi ve kuş gibi hayvanların aç kalmaması için ilçe belediyeleri ile birlikte düzenli olarak yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, bu konuda gönüllü olarak çalışan sivil toplum kuruluşları ile hayvanseverlere de desteklerinin devam ettiğini kaydetti.


Köse, "Bu süreçte belediyemiz ve gönüllüler olarak hep birlikte bir Mamak örneği sergileyerek sahipsiz hayvanları aç bırakmıyoruz. Nerede bir ihtiyaç varsa, oradayız" dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/491271/mamakta-sokak-hayvanlari-sahipsiz-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.