İbrahim Kalın: Atatürk'e dil uzatılmasına izin vermeyiz

Ankara Masası
|
28 Temmuz 2020, Salı - 11:52
İbrahim Kalın: Atatürk'e dil uzatılmasına izin vermeyiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki hutbesi nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik tepkilerle değindi. Erbaş'ın vakfiyeden alıntı yaptığını ifade eden Kalın, "Atatürk'e dil uzatılmasına izin vermeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin konuştu. Programda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki hutbesi ile hilafet tartışmaları ele alındı.

Atatürk'e dil uzatılmasına izin vermeyeceklerini belirten Kalın,  "Ali Erbaş Hoca, vakfiyeden alıntı yaptı. Hutbede Atatürk’e dil uzatılması diye bir şey söz konusu değil. Çünkü Atatürk bu vakfiyeyi ortadan kaldırmış değil. Dönemin şartları içerisinde oranın müze olarak kullanılmasına karar verilmiş. Atütürk’e lanet okundu sonucunu çıkarmak, çok iyi niyetli bir değerlendirme olmaz. Biz de böyle bir şeyi kabullenemeyiz. Bırakın başka bir yerde Cuma hutbesinde lanet okunmasını doğru bir yaklaşım olarak kabul etmeyiz. Bu tartışma zihinleri bulandırmaktır." dedi.

Hilafet tartışmalarına değinen Kalın, "Rejim tartışması çıkarmak suni bir gündemdir. Ayasofya'nın açılması tartışmaları sürerken, CHP de dahil olmak üzere muhalafet destek verdi. HDP hariç Meclis'teki tüm partilerin destek verdiği Ayasofya'nın açılması kararı üzerinden rejim tartışması çıkarmak bizi hedeften saptırmaktır. Güzel bir iş yapıldı, bu gölgelenmemeli." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/50231/ibrahim-kalin-ataturke-dil-uzatilmasina-izin-vermeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.