İYİ Partili Çıray'dan Ali Erbaş hakkında suç duyurusu

Ankara Masası
|
27 Temmuz 2020, Pazartesi - 14:05
İYİ Partili Çıray'dan Ali Erbaş hakkında suç duyurusu

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Fatih Sultan Mehmet burayı kıyamete kadar camii olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” sözleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet’ten suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılışı sırasında okuduğu hutbe gündemdeki yerini koruyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Fatih Sultan Mehmet burayı kıyamete kadar camii olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” sözleri nedeniyle Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun gerekçesi ise 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet.

Çıray adına Avukat Murat Ergün’ün verdiği suç duyurusu dilekçesinde Ali Erbaş'ın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan resmi hutbenin dışına çıktığı belirtildi. Erbaş'ın, Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan, Mehmet Rifat Börekçi, Ahmet Hamdi Akseki gibi değerli din âlimlerinin mirası Diyanet İşleri Başkanlığı makamını temsil ettiği belirtilerek "Buna rağmen şüphelinin “lanet” tanımlaması, açıkça isim verilmese bile her Türk yurttaşı tarafından Atatürk hedef alınarak yapılmış kabul edilmektedir. Zira Kasım 1934'teki kararının altında dönemin Bakanlar Kurulu Üyeleri, Başbakan İsmet İnönü ve Cumhurbaşkanı Atatürk'ün imzaları bulunmaktadır. Şüphelinin sözleri toplum vicdanında derin yaralar açmış, aziz Türk Milleti tarafından ebedi önderlerine karşı yapılan saldırı şiddetle reddedilmiştir." denildi.

 

 

 

 

http://www.ankaramasasi.com/haber/49817/iyi-partili-ciraydan-ali-erbas-hakkinda-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.