MEB’den Polislere 250 Bin Yüz Koruyucu Siperlik

Ankara Masası
|
15 Nisan 2020, Çarşamba - 16:53
MEB’den Polislere 250 Bin Yüz Koruyucu Siperlik

Milli Eğitim Bakanlığı,  Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) üretilen 250 bin adet yüz koruyucu siperliğin Polis Haftası dolayısıyla emniyet güçlerine ücretsiz olarak verileceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) maskeden yüz koruyucu siperliğe kadar Koronavirüs önlemleri kapsamında kullanılan çok sayıda ürünü üreterek, ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırmaya devam ediyor. Bakanlık bu kapsamda, Polis Haftası'nı kutlamak amacıyla emniyet mensupları için 250 bin adet yüz koruyucu siperlik üretmeye başladı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Bakanlığın tüm kapasitesini, milletin bu sıkıntılı günleri atlatabilmesi için kullandıklarını belirtti.

BİR YANDAN UZAKTAN EĞİTİM BİR YANDAN ÜRETİM

Bakanlık olarak bir taraftan uzaktan eğitimle öğrencilere öğretim desteğini sürdürdüklerini aktaran Bakan Selçuk, diğer taraftan maske, yüz koruyucu siperlik ve tek kullanımlık önlük gibi çok sayıda ürünün hızla üretilerek, ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıldığını vurguladı.

İçişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde süreci yönettiklerini ifade eden Selçuk, “Tüm illerde valiliklerimiz, üretilen ürünlerin dağıtımına destek oluyor. Emniyet güçlerimiz bu süreçte fedakârca çalışıyorlar. Bakanlık olarak 81 ildeki 150 BİLSEM'de ürettiğimiz yüz koruyucu siperleri ücretsiz olarak Polis Haftası nedeniyle emniyet güçlerimize ulaştıracağız” dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sürece katkı veren çalışma arkadaşlarına teşekkür etttiğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5204/mebden-polislere-250-bin-yuz-koruyucu-siperlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.